Ostali sportovi

Mit o neporaženosti Đera nije srušen, trebao je da bude

Autor mondo.me

Rukometašice Budućnosti u Morači izgubile od petostrukog šampiona Starog kontinenta (28:27) u utakmici pretposljednjeg kola glavne runde Lige šampiona

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Aktuelni šampion Evrope je imao seriju od 35 utakmica bez poraza u Ligi šampiona, “zelene dame“ su od neporaženosti stvorile mit, ušle u istoriju kao ekipa sa najdužim nizom bez izgubljene utakmice...

I produžile su taj nestvarni niz u Podgorici, a mit o neporaženosti je trebao da padne, jer su izabranice Dragana Adžića bile nadomak trijumfa. Plave dame su prvo poluvrijeme odigrale odlično (17:12), dok je drugo bilo očajno i za svaku brigu (10:16).

Rukometašice Budućnosti su u “Morači“, u velikom evropskom derbiju, izgubile od Đera rezultatom 28:27, pa je petostruki (trostruki uzastopni) prvak Starog kontinenta produžio svoj niz na 36 mečeva u elitnom karavanu.

Poraz međutim nije uticao na mjesto dvostrukog šampion Evrope u grupi 2, jer je Budućnost ostala treća, dok su Mađarice potvrdile prvu poziciju u grupi 1.

Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali su Milena Raičević i drugarice još jednom demonstrirale da imaju hronični problem sa padom u drugom dijelu, posebno kada pomisle da je utakmica već dobijena. Tako su i protiv Đera izgubile dobijen meč, jer su dva puta u drugom dijelu vodile sa šest golova razlike, da bi na 12 minuta do kraja u Morači na semaforu pisalo 25:20 u korist našeg prvaka.

Mađarice su do kraja postigle osam golova, a Crnogorke samo dva. I to je za brigu...

Sve što je bilo dobro u prvom dijelu u drugom je bačeno u vodu, a na kraju se pokušao uzeti makar bod, ali Budućnost u posljednjem napadu nije mogla do čiste situacije za šut, pa je tačku na meč stavila Kiš, koja je 25 sekundi prije kraja odbranila šut Đurđine Jauković.

Posljednji meč glavne runde, naše šampionke odigraće u subotu, 7. marta kada gostuju slovenačkom Krimu.



Budućnost - Đer 27:28 (17:12)

DVORANA: „Morača“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Ilijeva i Karbeska (Sjeverna Makedonija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Đer 2 (0). Isključenja: Budućnost 4 (Joka 35, Tanja 53), Đer 2 minuta (Amorim 23).

BUDUĆNOST: Vujisić, SANDO (10 odbran i dva sedmerca), RADIČEVIĆ 7 (3), JAUKOVIĆ 2, Pletikosić 1, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 6, Godeč, BRNOVIĆ, Bulatović, Ramusović 1, MEHMEDOVIĆ 4, Kadović, RAIČEVIĆ 6.

ĐER: LEJNO (8 odbran), Kiš (6 odbran), Grimzbo, Edviž, BRATSET 1, Hansen 1, OFTEDAL 4, AMORIM 4, Kristijansen 2, Fodor 4, Kurtović, Enze-Minko 1, BULATOVIĆ 8, BODI, Faluvegi 2, PUHALAK 1.