Ostali sportovi

Derbi, izazov i rukomet za uživanje

Autor mondo.me

Rukometašice Budućnosti u Morači dočekuju (17.00) aktuelnog šampiona Evrope i tim koji ne zna za poraz na 35 utakmica u elitnoj konkurenciji - Đer

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Neće imati veliki rezultatski značaj, bar ne za crnogorskog velikana, ali okršaji Budućnosti i Đera uvijek su rukometna poslastica.

Dva velika rivala i dva tima koja su obilježila posljednjih desetak godina u ženskom rukometu osvojivši posljednjih sedam od deset trofeja u Ligi šampiona sudariće se pod svodovima "Morače" u pretposljednjem meču glavne runde elitnog takmičenja.

Veliki derbi počinje u 17.00 sati, a “plave dame” su se vratila u svoj primarni dom nadajući se da će imati veliku podršku publike.

Volio bih da navijači dođu u što većem broju, a za nas će utakmica sa takvim rivalom biti fenomenalna priprema za četvrtfinale. Uz sve to - sam meč sa šampionom Evrope je izazov i praznik. Želio sam u ovoj fazi da igramo protiv Đera”, jasan je trener Budućnost Dragan Adžić.

Đer je u prošlom kolu trijumfom nad Brestom u gostima praktično obezbijedio 1. mjesto pred četvrtfinale, dok Budućnost već par rundi zna da će u borbu za fajnal-for krenuti sa treće pozicije. I jedan i drugi tim mogli bi da "spuste loptu" pred odlučujuće duele u nokaut fazi, ali Adžić priželjkuje nešto drugo.

Nama će u suštini najjači Đer, u svakom pogledu, najviše pomoći", jasan je trener "plavih dama", svjestan da igra protiv tima koji je neporažen 35 utakmica u Ligi šampiona.

"Prije svega, dobićemo što više informacija pred najvažnije aprilske mečeve, ali i reprezentacija Crne Gore, jer četiri najbolje Norvežanke koje će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, nastupaju za mađarsku ekipu. Naša želja je da šampion bude na nivou, a mi na još višem".

Ono što će za trofejnog stručnjaka biti najvažnije jeste da njegova ekipa izbjegne oscilacije u igri kakve su viđene protiv Krima i Savehofa - objektivno mnogo slabijih timova od Đera.

"Sa oscilacijama kakve su bile nakon 'plus 8' sa Krimom ili protiv Savehofa u prvom poluvremenu teoretski ne bsimo mogli da se vratimo protiv Đera. Vjerujem da oscilacija sada nećemo imati i vjerujem da će nas Đer držati u fokusu do kraja", jasan je Adžić.

Đer je bio bolji u prvom meču grupe od Budućnosti (26:24), iako je naš prvak u Mađarskoj pokazao da može da igra sa šampionom Evrope.

"Bitno nam je da vdimo gdje smo u odnosu na utakmicu u Đeru. Znamo tačno kako dalje do četvrtfinala", zaključio je Adžić.

Na jednoj strani Milena Raičević, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević i društvo u plavom, na drugoj Katarina Bulatović, Eduarda Amorim, Stine Oftedal i ostale šampionke Evrope.

Rukomet za uživanje.