Ostali sportovi

Karate klub "Iskra" - kontinuitet dobrih rezultata

Autor mondo.me

Karatisti danilovgradske "Iskre" imali su još jedan zapažen rezultat na takmičenju koje je održano u Tuzli pod nazivom "Valentinovo open 2020".

Izvor: Promo/KK Iskra

Ovo izuzetno respektabilno takmičenje okupilo je 1100 takmičara iz 105 kluba i 11 država, među kojima su bili i 21 takmičar "Iskre".

"U ovoj izuzetno jakoj konkurenciji naše "Iskrice"prikazale su se u pravom svijetlu za ponos kluba, grada i države. Od 105 klubova koliko je nastupilo, samo 85 je uspjelo da se domogne makar i jedne medalje, a medju njima "Iskra" je uspjela da zauzme visoko treće mjesto u generalnom plasmanu u zvaničnim kategorijama, sa osvojenih 14 medalja, od čega 4 zlatne, 6 srebrenih i 4 bronzane medalje", saopšteno je iz kluba.

"Dvomjesečni pripremni period u pauzi takmičarske sezone odradjen dobro u klubu i takmičari su odradili baš onako kako smo od njih očekivali.Na ovom turniru su iza naših takmičara na pobjedničkom postolju ostajali,višestruki šampioni balkana i osvajači svjetske lige mladih što jako obećava i daje nadu za visoke domete naših takmičara u bliskoj budućnosti. Nepravedno bi bilo izdvojiti nekog posebno, jer su pojedini naši takmičari dobili i osvajače svjetskih medalja, a na kraju nijesu uspjeli da osvoje zlato. Najvažnije je da smo sklopili nova prijateljstva, da smo snimili naše nedostatke u odnosu na konkurenciju, te da ćemo na njima da radimo do našeg sledećeg takmičenja", izjavio je trener kluba Nenad Vojinović.

Izvor: Promo/KK Iskra

Planovi Iskre su i dalje veliki i obećavajući. Kalendar aktivnosti izuzetno bogat.

"Imamo izuzetno talentovanu generaciju takmičara, kojima smo predodredili sve klupske resurse. Trudimo se da im obezbijedimo adekvatne uslove za napredak i razvoj. Pored adekvatnih kondicionih priprema, već treću godinu za redom organizujemo i psihološke pripreme, kako bi na odredjenje tkz.stresne situacije reagovali na pravi način. Od ove godine u saradnji sa našim drugarima iz karate klubova, priključili smo našem timu i nutricionistu. Pored takmičarskog dijela, trudimo se da našoj djeci prenesemo zdrave životne navike, kao i podizanje svijesti u pravcu njegovanja svoje tradicije, kulture, zaostavštine. Shodno navedenome, u planu su izleti u prirodi koji pored direktnog uticaja na zdravlje, imaju i edukativni karakter. Prošlogodišnji rezultati, nas obavezuju da i dalje nastavimo u istom ritmu. Zacrtani ciljevi su dostupni isključivo uz razumijevaje kako Opštine, društveno odgovornih kompanija, tako i porodica, koja uz stručni štab čini osnovnu potporu svakog takmičara", izjavio je trener i predsjednik kluba Vuk Žarić.

Dok se takmičari "Iskre" pripremaju za Državno prvenstvo, uprava Kluba se sprema za organizaciju otvorenog prvenstva Danilovgrada "Trofej Iskra 2020", koji je zakazan za 21.mart 2020.godina. Prema najavama, očekuje se učešće preko 700 takmičara iz zemlje i regiona.