Ostali sportovi

Bez prava na grešku: Plave dame ruše Krim

Autor mondo.me

ŽRK Budućnost u 3. kolu glavne runde Lige šampiona dočekuje rivala iz Slovenije, pobjeda garantuje plasman u četvrtfinale

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Najlakši meč do kraja sezone, ali i jedan od onih gdje “plave dame” nemaju prava na grešku - rukometašice Budućnosti dočekuju Krim u 3. kolu glavne runde Lige šampiona, a utakmica u “Bemax areni” igra se večeras od 19 sati.

Trijumf protiv regionalnog rivala na neki način bi označio i plasman u četvrtfinale iako će se djevojke Dragana Adžića do kraja boriti i za što bolju poziciju pred ključne mečeve sezone.

Čini mi se koliko poznajem svoje, toliko znam i igračice Krima. Sigurno nijesu došle da se prošetaju kroz glavnu rundu Lige šampiona”, upozorila je Tatjana Brnović, pivotkinja naše ekipe.

Duga je istorija igranja sa njima, tako da nas ništa ne može iznenaditi“.

Recept za slovenačkog predstavnika Tatjana i drugarice dobro znaju.

Nezgodne su i iz mog ugla vrlo zahtjevne, zbog toga što su nepredvidljive. Imaju sistem, a agresivna odbrana je opasna. Najprije, jer vrše konstantan pritisak na bekove, otežavaju pas i lijep protok lopte“, objasnila je Brnovićeva.

Ali…

I za to ćemo imati rješenje. U stvari, potrebno je da igramo strpljivo i mirno i rješenja će sama da dođu“, potencirala je Tatjana.

Utakmica sa Krimom dolazi sedam dana nakon velikog derbija protiv Đera u gostima, nakon utakmice koju je Budućnost izgubila, ali i izvukla dosta pouka iz duela sa prvakom Evrope.

Dobro smo odigrale u Mađarskoj, bile smo snažne i moćne u igri jedan na jedan. To je recept kako da igramo i protiv Krima i dalje kroz sezonu“, dodala je druga pivotkinja Budućnosti Ema Ramusović.

Ulaznice su po običaju besplatne, a mogu se preuzeti i danas od 15 sati do početka utakmice na šalterima “Bemax arene”.