Ostali sportovi

Upoznajte Dominika Tima: Šest stvari koje niste znali o Novakovom izazivaču

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Dobro je namučio novog svetskog broja jedan...

Izvor: Guliver/Getty Images/Darrian Traynor, Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Dominik Tim iza sebe ima dve izvanredne nedelje, pošto je stigao do finala Australijan opena. Bilo je to njegovo treće finale na turnirima "velike četvorke", ali ni ovoga puta nije uspeo da trijumfuje.

Ozbiljno je namučio Novaka Đokovića, vodio 2:1 u setovima, ali na kraju ipak izgubio. Sada je vreme da se malo detaljnije upoznate sa Austrijancem

Tim je ovim turnirom istakao ozbiljnu kandidaturu da bude jedan od prvih igrača iz mlađe garde tenisera koji će prekinuti dominaciju "30+" ekipe na gren slem turnirima.

Pred vama je šest stvari koje možda niste znali o Dominiku Timu.

Teniska porodica "do koske"


Dominik Tim potiče iz prave teniske porodice. Toliko teniske da više od ovoga ne mogu da budu. Njegovi roditelji Volfgang i Karin su oboje profesionalni teniski treneri, a njegov mlađi brat Moric je takođe teniser. Ima 20 godina, ali još uvek nije odigrao nije meč na ATP turu, uglavnom se takmiči na fjučers turnirima.

Veza sa Kristinom Mladenović

Izvor: Instagram/domithiem

Tim je nekoliko godina bio u vezi sa francuskom teniserkom srpskom porekla Kristinom Mladenović. Njih dvoje su se zabavljali od 2017. godine, a pred kraj 2019. Tim je u jednoj televizijskoj emisiji u Austriji potvrdio da više nisu zajedno. Kao razlog je naveo da stalna putovanja nisu dozvoljavala da se jedno drugom više posvete. Mladenovićeva je imala više sreće u Melburnu ove godine, pošto je u ženskom dublu stigla do trofeja sa Timeom Baboš.

Navija za Čelsi


Tim je veliki ljubitelj fudbala (više o tome kasnije u tekstu), a poznato je i da navija za londonski Čelsi. "Plavci" mu čak i s vremena na vreme na društvenim mrežama čestitaju na uspesima koje ostvaruje u tenisu.

Teniskog mentora dobio sa 9 godina

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

Koliko je Timova porodica posvećena da njihov sin postane najbolji mogući igrač govori i činjenica da je Dominik prvog teniskog mentora dobio već sa devet godina. I to ne bilo kakvog, već trenera Gintera Breznika, koji je tokom svoje trenerske karijere trenirao igrače poput Borisa Bekera, Anrija Lekonta, Patrika Mekinroa...

Pobedio bivšeg broja 1 sa 18 godina


Tomas Muster je do nedavno bio trener Dominika Tima, ali da li ste znali da je nekadašnji broj 1 svoj poslednji meč u teniskoj karijeri odigrao baš protiv Tima? Muster se u već poznim godinama iznenada vratio tenisu, ali je 2011. odlučio da sa 44 godine odigra oproštajni turnir na ATP turniru u Beču. Tamo se susreo sa 18-godišnjim Timom koji ga je lako savladao u dva seta.

Osnovao je svoj fudbalski klub


I na kraju, o toj ljubavi Tima prema fudbalu govori i da je osnovao svoj fudbalski klub. Radi se o amaterskom klubu koji se zove "1. TFC Macendorf", a skraćenica ispred imena Macendorf označava da se radi o "prvom teniskom fudbalskom klubu". Kako se navodi na zvaničnom sajtu Austrijanca, radi se o klubu u kojem je sve podređeno ljubavi prema fudbalu. Radi se o klubu čiji su članovi ljudi iz različitih branši koji rade i putuju širom sveta, ali se nekoliko puta godišnje okupljaju sa starim prijateljima ne bi li odigrali pokoju fudbalsku utakmicu...

Tagovi