Ostali sportovi

Nole podigao trofej i sjetio se legende: Ovo je i za Kobija, mog mentora

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Sa trofejom u rukama, najbolji teniser na svijetu sjetio se i velikog sportiste koji je veoma uticao na njega.

Izvor: Tanjug, Dita Alangkara/AP

Novak Đoković ostao je šampion Australijan opena i vratio se na prvo mjesto ATP liste!

Pobjedom u dramatičnom finalu protiv Dominika Tima, Nole je osvojio svoj osmi trofej Otvorenog prvenstva Australije i 17. grend slem titulu.

Možda će vas zanimati

Posle meča, sa peharom u rukama, Novak je čestitao i rivalu, njegovom timu, ali se još jednom sjetio velikog košarkaša Kobija Brajanta, kome je takođe posvetio ovaj trijumf.

"Hteo bih da počnem čestitkom Dominiku Timu za nevjerovatan turnir. Bio je večeras težak meč, bio si veoma blizu pobjede. Pred tobom je mnogo vremena u karijeri i siguran sam da ćeš osvojiti grend slem titule. Takođe, poštovanje i za Timovu ekipu. Vi ste sjajni ljudi, to pokazujete i želim vam svu sreću", rekao je Novak, a iz Timovog boksa dobio naklon i zahvalnost.

"Hvala mom timu, mojoj porodici, mojoj braći koja su ovde. Hvala vam što ste došli ovdje u Australiju. Dan se odužio...", izjavio je Đoković okrenut ka svom "boksu".

Izvor: Tanjug, Andy Brownbill/AP

Najbolji teniser na svijetu podsjetio je i na teške momente ovogodišnjeg turnira.

"Kao što je Dominik rekao, dogodile su se užasavajuće stvari ovde, užasni požari, sve to se reflektovalo i na nas, na turnir... Pratili smo šta se dešavalo, potom se dogodila i smrt mog mentora, Kobija Brajanta... Na neki način ovo je i posvećeno njemu. Moram da kažem da smo svi dio profesionalnog sporta, a važno je biti velikodušan i nadam se da se ovakve stvari više neće događati".

Kao i uvek, Nole je rekao "hvala" i svima koji su učestvovali u turniru oko terena.

"Hvala svim ljudima koji su došli i koji su dolazili svakog dana, gledali singl, dubl, miks-dubl, hvala skupljačima lopti, dječacima, djevojkama... Vi utičete na ovaj sport. Toliko je ljudi uključeno da bi cijelu noć trajalo da čestitam svima. Ovo je moj najdraži teren, nadraži stadion na svijetu", dodao je Novak na mjestu na kojem je osvojio rekordnu, osmu titulu.