Ostali sportovi

Đer je nepobjediv: I Budućnost u nizu

Autor mondo.me

Rukometašice Budućnosti poražene od Đera u neosvojivoj Audi areni rezultatom 26:24, a izabranice Dragana Adžića su na momente pokazale da mogu da se nose sa Mađaricama

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Đer je vezao 33 utakmice u Ligi šampiona bez poraza, a u tom nizu senaša naš rukometni šampion Budućnost!

“Plave dame“ nisu uspijele da savladaju “zelene rivalke“, ali su vidjele da mogu da igraju sa njima, s obzirom da se Mađarice nalaze u boljoj situaciji zbog utakmica na domaćoj sceni i sigurno su trenutno u boljo jtakmičarskoj formi. Rukometašice Budućnosti su, u 2. kolu glavne runde Lige šampiona, izgubile od Đera 26:24 u neosvojivoj Audi areni, gdje je atmosfera tradicionalno sjajna.

Ali, karakter je pokazan u drugom dijelu. Međutim, nada da dvostruki šampion Evrope može da naudi sedmostrukom šampionu Starog kontineta u Mađarskoj je trajala do 50. minuta kada je Jovanka Radičević postigla svoj deseti gol iz isto toliko pokušaja i smanjila na dva gola (22:20).

To je bio povratak u meč, nakon što su izabanice Dragana Adžića lošije odigrale finiš prvog dijela. Ali su uslijedila tri vezana gola Đera (Fodor,Knedlikova i Bratset) za kraj dilema oko pobjednika. Porazom u Đeru, Milena Raičević i saigračice su praktično izgubile šanseza osvajanje jednog od prva dva mjesta u grupi 2, koja donose prednost domaćeg terena u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Tako je Budućnost protiv najtežeg protivnika i velikog rivala upisala prvi poraz u glavnoj rundi nakon pobjede nad Savehofom, dok je Đer ostvario premijerni trijumf protiv startnog remija sa odličnim Brestom. Do kraja glavne runde su ostala četiri kola, a glavni cilj “plavih dama“ jeda ostanu na trećem mjestu u grupi 2, kako bi u četvrtfinalu LŠ igrale sa drugoplasiranim timom grupe 1.

Naredni protivnik Budućnosti je Krim koji 8. februara stiže u Podgoricu. Najefikasnija u Adžićevom timu bila je Radičević sa deset golova (šest iz sedmerca), Majda Mehmedović i Đurđina Jauković su postigle po četiri, dok je Barbara Lazović tri puta zatresla protivničku mrežu. Amanda Kurtović je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa sedam golova (samo jedan iz igre, šutirala bez promašaja svih šest sedmeraca),dok je Eduarda Amorim Taleska postigla pet pogodaka.

ĐER - BUDUĆNOST 26:24 (15:12)

ĐER – Audi arena. Gledalaca: 5.000.

Sudije: Mandak, Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Đer 6 (6), Budućnost 8 (7). Isklučenja: Đer 6,Budućnost 4 minuta.

ĐER: Lejno (pet odbrana), Kiš (jedna odbrana i sedmerac), Edviž 1,Knedlikova 3, Bratset 2, Hansen, Oftedal 2, Amorim Taleska 5,Kristiansen, Fodor 2, Kurtović 7 (6), Nze Minko 1, Bulatović 3, Bodi,Faluvegi, Puhalak.

BUDUĆNOST: Rajčić (šest odbrana), Sando (sedam odbrana), Radičević10 (6), Jauković 4, Pletikosić, Vujović 1, Džaferović, Lazović 3, Brnović,Bulatović, Ramusović, Mehmedović 4, Kadović, Raičević 2 (1).

GRUPA 2

Đer – Budućnost 26:24

NEDJELJA

17.00h Krim - Brest

17.00h Savehof. R. Vlčea

TABELA: Đer 11, Brest 9, Budućnost 6, Krim 2, Vlčea 2, Savehof 2.