Ostali sportovi

Đer bez poraza 32 meča, ali… Plave dame ruše imperija

Autor mondo.me

ŽRK Budućnost u 2. kolu glavne runde Lige šampiona gostuje šampionu Evrope u Audi areni, Marina Rajčić i Milena Raičević šire optimizam

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Od posljednjih 10 trofeja u Ligi šampiona sedam je u njihovim vitrinama, jer je Đer bio pet puta prvak Evrope (2013, 2014, 2017, 2018. i 2019), a Budućnost dva (2012. i 2015).

Neke od najboljih igračica na svijetu igraju za “zelene” i “plave”, čak najbolje i u prethodnoj deceniji. Sve je jasno - kucnuo je čas za rukometni klasik.

Audi arena je spremna za spektakl u kome će Đer ugostiti našu Budućnosti od 17.00 časova u 2. kolu glavne runde Lige šampiona. “Biće opaka atmosfera, nije lako igrati, ali navikle smo se. Uostalom, svi volimo ovakve utakmice", poručila je golmanka Budućnosti Marina Rajčić.

Svih pet evropskih titula Đer je osvojio u posljednjih sedam godina, a u tom periodu samo su Budućnost (2015) i ĆSM Bukurešt (2016) uspjeli da ga zaustave, pa ne treba puno trošiti riječi koliko težak posao očekuje dame Dragana Adžića na sjeverozapadu Mađarske.

"Duži niz godina pokazuje kvalitet, već dugo je najbolja ekipa u Evropi i naravno da ćemo morati tokom cijelog meča da budemo maksimalno fokusirane", dodala je Marina.

Ipak, i drim-tim, čiji dres nosi i naša Katarina Bulatović, ima mana, a pokazali su ih Šiofok u domaćem šampionatu (slavio 34:29) i Brest u "Audi areni" u 1. kolu glavne runde Lige šampiona (27:27).

"Definitivno su te dvije utakmice pokazale neke njihove slabosti", nema dilemu kapitenka Milena Raičević.

A šta bi bio recept za pobjedu na najtežem gostovanju u Evropi? Kakvu dominaciju je Đer napravio posljednjih godina - osim pet titula LŠ - najbolje pokazuje i to što je bez poraza u Ligi šampiona puna 32 meča. Posljednji tim koji je srušio šampiona Evrope bio je ĆSM Bukurešt u januaru 2018.

"Želimo da igramo pametno od prvog minuta, da ne jurimo za njima, već da one jure za nama. Vjerujem da smo ih spremile na pravi način i da ćemo, prije svega, dati maksimum - izuzetno bitan za ovu utakmicu", poručila je Milena Knežević.

GRUPA 2

DANAS

17.00h Đer - Budućnost

NEDJELJA

17.00h Krim - Brest

17.00h Savehof. R. Vlčea

TABELA: Đer 9, Brest 9, Budućnost 6, Krim 4, Vlčea 2, Savehof 2.