Ostali sportovi

Marija Vuković sportista godine

Autor mondo.me Izvor MINA

Atletičarka Marija Vuković najbolji je sportista Cetinje za 2019. godinu, saopšteno je iz prijestonice.

Izvor: MN Press

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vasu Ćeraniću, treneru kadetskog rukometnog tima Lovćen, šampiona Crne Gore.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je džudo klub Crnogorac, a predsjednik Upravnog odbora tog kluba Vojislav Knežević, najbolji je sportski radnik.

Rukometaš Luka Vukićević najbolji je mladi sportista grada.

Odluku o najboljima donijela je petočlana komisija koju je imenovala prijestonica Cetinje na osnovu Pravilnika o kriterijumima za dodjelu godišnjeg priznanja iz oblasti sporta.

Nagrade najboljim sportistima, sportskim kolektivima i radnicima uručio je na svečanosti u Kraljevskom pozorištu Zetski dom gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

U kategoriji najperspektivniji mladi sportista do 16 godina priznanja su dobili atletičarka Mare Jablan (Crnogorac), šahista Peko Đurović (Crnogorac), rukometaš Lazar Sredanović (Lovćen), džudistkinja Andrea Turčinović (Crnogorac) i kik bokser Ilija Perović (Lovćen).

Na predlog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade prijestonice Cetinje dodijeljene su i posebne nagrade.

Bokser Marko Radonjić izabran je za najboljeg profesionalnog sportistu u inostranstvu, Pero Milošević dobio je nagradu za najboljeg profesionalnog trenera u inostranstvu, a najbolji sportista Prijestonice - paraolimpijac je i ove godine Filip Radović.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta za 2019. godinu priznanja su zavrijedili Aleksandar Rakočević, Saša Mašanović, Miloš Ćećanović, Nikola Prlja, Ilija Vujović i Planinarski klub Soko.

Tagovi