Ostali sportovi

“Vratili smo vaterpolo u svjetski vrh”

Autor mondo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković prezadovoljan osvojenom bronzom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Vladimir Gojković je u selektorsku fotelju vaterpolo reprezentacije Crne Gore sjeo 2016. godine nakon jednog sušnog perioda, a od tada je potpisao dvije medalje na Evropskom prvenstvu - srebrnu 2016. u Beogradu, te sada bronzanu u Budimpešti.

I upravo je bronza iz Mađarske vratila nadu u bolje sjutra, jer je tim podmlađen, na turniru su bila četiri debitanta, a iskovana je velikim srcem i karakterom.

Možemo da budemo zadovoljni, vratili smo vaterpolo u svjetski i evropski vrh. Odigrali smo sa Hrvatima nevjerovatnu utakmicu, kakva se rijetko dešava. Igrači su našli nevjerovatnu energiju i po svemu prikazanom na EP zalužili smo medalju, možda i više koliko smo dobro igrali u nekim momentima”, rekao je Gojković.

Bronza sija kao zlato baš zbog pobjede u duelu za treće mjesto. Hrvati su vodili 8:4 na sredini treće dionice, a naš tim je preokrenuo na 10:9.

Nijesam bio optimista na “minus” 4. Ali, dva puta smo se vraćali protiv reprezentacije koja u ovom momentu igra nabolje na svijetu, što je nevjerovatan uspjeh”, rekao je Gojković, koji je svjestan da je dobar odnos među igračima pogurao “ajkule” do cilja.

Izmijenili smo ekipu, stvorila se hemija i atmosfera između njih. Vidjelo se to. Iz dana u dan bilo je sve bolje i bolje, od prvih priprema u Podgorici pa redom”.

Tagovi