Ostali sportovi

“Najdraža medalja! Čudo! Za Crnu Goru! Ponosni smo”

Autor mondo.me

Vaterpolisti Crne Gore nisu krili emocije nakon što su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, jedino odličje koje je nedostajalo “ajkulama”

Izvor: MN Press

Cilj je bilo četvrtfinale i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju!

A “ajkule” su još jednom uspjele da obraduju malu - veliku Crnu Goru dokazavši da su pravi sportisti. I šampiona. Jer samo šampioni mogu da naprave preokret pri rezultati 8:4 za protivnika.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pobjedom nad Hrtvatskom (10:9) potpisavši jedinu medalju koja joj je nedostajala na velikim takmičenjima.

Emocije nakon istorijskog rezultata su bile enormne…

Vrhunska utakmica, ovo je za Crnu Goru, za naše navijače. Definitivno naša najbolja utakmica. Nevjerovatan preokret, ovo samo mi možemo da priredimo. Ponosan sam na momke, odigrali smo srcem cijeli turnir, zaslužili smo bronzu”, rekao je kapiten Draško Brgujan, na čije se riječi kratko nadovezao Stefan Pješivac.

Bronza stvarno sija kao zlato. Hvala svima”.

Aleksandar Ivović je cijeli turnir bio briljantan u odbrani, ali čekali smo ga da proradi u napadu. I uradio je to kada je bilo najpotrebnije pošto je postigao pet golova i direktno uticao na preokret.

Srce mi je puno, ovo mi je najdraža medalja. Četiri puta sam gubio utakmice za bronzu, ali sam pred Hrvate bio motivisan. Mlađi momci ne znaju šta je kada se osvoji medalja. Sada znaju. Mnogo mi je drago zbog svih, od srca čestitam svima. Prava smo grupa, zato smo nagrađeni”, rekao je popularni Leka, na čije se riječi nadovezao Dragan Drašković.

Igrali smo lijepo i borbeno. Ova ekipa je zaslužila ovu bronzu. Možda smo trebali da igramo i finale”.

Selektor Vladimir Gojković je svjesno na prvenstvo poveo četiri debitanta, a podmlađena selekcija je ispisala veliki rezultat. Sada da još krajem marta na turniru u Roterdamu obezbijede kvalifikacije za Olimpijske igre.

Šta reći? Presudila je želja. Otvorili smo meč loše, nisam vjerovao da ćemo da se vratimo. Sve čestite igračima, zaslužili smo nevjerovatan preokret. Ovo je čudo, idemo dalje”, jasan je Gojković.

Možda ce vas zanimati