Ostali sportovi

Sada imamo sve: BRONZA!

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u borbi za treće mjesto savladala Hrvatsku sa 10:9

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Trofejna sala vaterpolo reprezentacije Crne Gore će postati trofejnija za bronzu - jedinu medalju koja nam nedostaje - nakon zlata iz Malage 2008, srebra iz Ajndhovena 2012, srebra iz Beograda 2016. sa Evropskih prvenstva, te srebrnog odličja iz Barselone 2013. godine sa Svjetskog prvenstva.

A bronza je potpisana u gradu vaterpola Budimpešti na Evropskom prvenstvu, pošto su “ajkule“ u borbi za treće mjesto savladale Hrvatsku rezultatom 10:9.

Istorijska bronza je potpisana nakon epskog preokreta, jer su “barakude“ imale 8:4!

Tako je vaterpolo reprezentacija Crne Gore razbila maler borbe za bronzanu medalju, jer smo to treće mjesto gubili na Olimpijskim igrama 2008, 2012, 2016, kao i na Svjetskom prvenstvu 2014.

“Ajkule“ su počele loše utakmicu, činilo se da će “barakude“ koje su u Budimpeštu došle po zlato lagano zatvoriti meč nakon 3:1 u prvoj četvrtini, te 4:2 u drugoj četvrtini, te vođstva od četiri razlike u više navrata...

Ali, kraj je kada kažu izabranici Vladimira Gojkovića!

Nevjerovatna energija u drugom poluvremenu je trgla “ajkule“, kapiten Draško Brguljan je vukao, a vođa Aleksandar Ivović pogađao kada je trebalo i jedan od najvećih projekata u našem sportu je potpisan. Leka je potpisao pet golova, a Dejan Lazović je zaključao mrežu, pa su “barakude“ morale da čestitaju “ajkulama“.

CRNA GORA - HRVATSKA 10:9 (1:3, 2:4, 4:1, 3:1)

Budimpešta - Bazen „Dunav arena”. Sudije: Naumov (Rusija), Kolombo (Italija). Igrač više: Crna Gora 13 (3), Hrvatska 16 (5). Peterci: Hrvatska 2 (2).

Crna Gora: Lazović (osam odbrana), Brguljan 1, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 5, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac 1, Tešanović.

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 2, Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić, Garsija, Marcelić (10 odbrana).