Ostali sportovi

Lagani trening “plavih dama”: Jokinih 10 golova

Autor mondo.me

Rukometašice Budućnosti na startu glavne faze Lige šampiona savladale švedski Savehof sa 30:25 u “Bemax areni“

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Neigranje ozbiljne utakmice dva i po mjeseca, kao i adaptacija na novu dvoranu “Bemax arena“ - koja je novi dom “plavih dama“ nakon “Morače“ - je uticao na predstavu dvostrukog šampiona Evrope iz Podgorice protiv najmlađe ekipe u Ligi šampiona.

Umjesto perfektne Budućnosti vidjeli smo dobru Budućnost, ali i to je bilo dovoljno za lijepu pobjedu na startu glavne faze Lige šampiona, koja se ponovo vratila na mapu Starog kontinenta.

Rukometašice Budućnosti su očekivano ubjedljivo savladale švedski Savehof rezultatom 30:25, a odskočila je Jovanka Radičević sa 10 postignutih golova.

Izabranice Dragana Adžića su bile apsolutni favorit u duelu sa prvakom Švedske, koje su s vremena na vrijeme znale da pritisnu “plave dame“ pošto su prilazile na dva - tri razlike.

Sve u svemu, Budućnost je odradila lagani trening, ali je bilo određenih oscilacija što ubuduće ne smije da se dešava.

Pobjeda nije dolazila u pitanje, ali smo mogle bolje. Međutim, najbitnije je da smo pobijedile i da su sve igračice dobile šansu i iskoristile je“, rekla je Milena Raičević, koja je prokomentarisala prolazak iz Morače u Bemax arenu.

Dvorana je prelijepa za igranje, ali sam se u jednom trenutku osjećala kao da sam na gostovanju jer sam navikla na Moraču. Međutim, brzo sam se navikla“, dodala je Raičević.

Negativna tačka je 25 primljenih golova od prosječnog tima, a pozitivna to što su sve igračice - naročito mlađe - dobile šansu protiv Savehofa. Pobjeda protiv švedskog šampiona je lijepa uvertira za gostovanje Đeru, aktuelnom šampionu Evrope, koje je na programu 1. februara.

Zna to dobro Jovanka Radičević, kojoj su pomogle Milena Raičević sa osam golova i Marina Rajčić koja je upisala 10 odbrana.

Najvažnije je da smo pobijedile, ali sam samokritična i znam da možemo bolje. Ali s obzirom da smo imale dugu pauzu nije to izgledalo loše. Najbitnije je da se spremimo za Đer idućeg vikenda“, poručila je Jovanka, koja dobro poznaje Mađarice.

Možemo do remija ili pobjede, a to je prava priprema za fajnal for. Đer će uraditi sve da nas savlada, jer je izgubio u prvenstvu od Šiofoka, ali možemo da igramo sa njim. Međutim, odbrana mora da bude bolja u odnosu na Savehof. Ali ne brinem, jer imamo vrhunske igračice“, dodala je Jovanka Radičević.

BUDUĆNOST - SAVEHOF 30:25 (18:14)

PODGORICA - “Bemax arena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: I. Kovaljćuk i A. Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Budućnost 8 (5), Savehof 2 (1). Isključenja: Budućnost 6, Savehof 4 minuta.

BUDUĆNOST: Rajčić (10 odbrana), Vujisić, SANDO (dvije odbrane i sedmerac), RADIČEVIĆ 10, JAUKOVIĆ 4 (2), Pletikosić, Vujović 2, Džaferović, LAZOVIĆ 1, BRNOVIĆ 2, Bulatović, Ilić, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2, Kadović 1, RAIČEVIĆ 8 (3).

SAVEHOF: BERJESON (15 odbrana i sedmerac), Aseskog (sedmerac), EKENMAN-FERNIS 6 (1), Lindval, MORTENSEN 3, Forsberg 4, BLOMST, Ertorp, LUNDBEK 1, Peterson, DANO 3, Lindberg-Blom, Ostrem 2, LAGERBON 6 (1).

GRUPA 2

R. Vlčea - Krim 31:26

Budućnost – Savehof 30:25

Nedjelja

19.00h Đer - Brest

TABELA: Đer 8, Brest 8, Budućnost 6, Krim 4, Savehof  2, R. Vlčea 2.