Ostali sportovi

“Ajkule“ spremne za bronzu: Znamo kako treba!

Autor mondo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković optimista pred sjutrašnji meč sa Hrvatskom (17.30) za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

San o bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti je živ!

Vaterpolo reprezentacija nije uspjela da obezbijedi medalju, finale i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokio pošto je izgubila od Mađarske u polufinalu, ali sjutra (17.30) ima popravni ispit protiv Hrvatske u borbi za treće mjesto.

Bio bi to enorman uspjeh, jer su ajkule u glavni grad Mađarske otputovale samo sa jednim ciljem - da se obezbijedi kvalifikacioni turnir za OI u Roterdamu u martu, što je urađeno plasmanom u četvrtfinale.

A upravo bronza nedostaje Crnoj Gori u trofejnoj sali VSCG!

Međutim, tradicija je apsolutno na strani “barakuda“, koje smo posljednji put na velikom takmičenju savladali prije skoro sedam godina u Svjetskoj ligi.

Ali, da “ajkule“ mogu da se nose sa Hrvatskom vidjelo se u grupnoj fazi kada su izabranici Vladimira Gojkovića gubili 10:5, pa došli na 10:10, imali šansu za 11:10, ali na kraju izgubili upravo tim rezultatom.

Hrvatska je došla po zlato, a sada želi bronzu. Protiv njih smo imali najveći minus na turniru, vratili se i mogli da preokrenemo. Znamo kako da im pariramo. Biće izuzetno važno da izdržimo početak meča i njihov pritisak, da im smanjimo šanse sa igračem više i da uvedemo utakmicu u egal. U takvoj situaciji možemo do medalje”, rekao je Gojković.

Selektor je “namjestio” glavu za komšije, ali još ga čini se boli poraz od Mađarske u polufinalu 10:8, čemu je najviše kumovao loš igrač više (7/15).

Bila je to velika utakmica, vidjelo se da su momci imali veliki motiv i želju. Pravili smo greške, koje možda ne bismo pravili u mirnijoj atmosferi. Jasno je da smo imali šanse u uvodu meča, kada smo mogli da napravimo i veću razliku. Takođe, potrošio nas je meč sa Italijom, ušli smo u probleme sa isključenjima, imali smo skraćenu rotaciju...”, ponovio je Gojković.

Kako god da se završi okršaj sa Hrvatskom, a bilo bi lijepo da se momci u zemlju vrate sa bronzom, ajkule će se okrenuti turniru za Tokio koji se igra krajem marta.

Bitno je da svi momci koji su ovdje, a i oni koji su ostali kući, zdravi i spremni dočekaju mart. Predstoji naporan klupski ritam, imaćemo dvije sedmice priprema za kvalifikacije. Moraćemo da budemo minimum na nivou na kome smo sada”, jasan je Gojković.