Ostali sportovi

Iz nove dvorane kreće napad na F4: Znamo kako treba

Autor mondo.me

Rukometašice Budućnosti od 19.00 časovao dočekuju švedski Savehof u Bemax areni, ulaz je slobodan, a LŠ se opet nastavlja nakon 60 dana utakmicama glavne runde

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Poslije nešto više od dva mjeseca Liga šampiona se vraća u naš glavni grad - ovog puta ne u kultnu "Moraču", već u novu i modernu "Bemaks arenu".

Rukometašice Budućnosti večeras (19.00) na startu glavne faze elitnog takmičenja dočekuju švedski Savehof. Čini se idealan rival za početak, s obzirom na to da ekipa iz predgrađa Geteborga nije iz top klase evropskog rukometa.

Uostalom, osim u posljednjem kolu, kada je slavio u Ljubljani protiv Krima, Savehof je malo toga pokazao u grupnoj fazi.

"Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Mislila sam da ćemo u grupnoj fazi slaviti u Brestu, ali je domaćin u tom trenutku bio kvalitetniji. Zbog toga smo oprezne", poručila je Sanja Vujović, lijevi bek Budućnosti.

"Mada, dobro smo analizirali skandinavsku ekipu i znamo kako sa njima".

Gdje se Savehof nalazi u odnosu na najjače ekipe Evrope možda najbolje pokazuju njegovi dueli sa Đerom, pošto je mađarski velikan na svom terenu slavio sa 35:23, a ubjedljiv je bio i u Švedskoj - 36:27.

"Spremne smo da odgovorimo dobroj, mladoj i šuterski raspoloženoj ekipi", jasna je Matea Pletikosić, srednji bek “plavih”.

"Sigurna sam da će i Savehof sa velikom energijom i željom sačekati premijerni meč. Kao i mi, između ostalog. Želimo da damo sto odsto, nećemo ih potcijeniti i nadam se pozitivnom rezultatu".

Kao i svake godine jedini problem na početku za "plave dame" mogao bi da bude nedostatak utakmica tokom pauze.

"Možda protiv Savehofa nećemo pokazati pravo lice, ali će nam taj meč pomoći da vidimo u kakvoj smo trenutno formi", dodala je Vujovićeva.

"Željno iščekujemo prvu utakmicu i vjerujem da ćemo kvalitetnom odbranom praktično sve nadomjestiti".

O kvalitetima večerašnjeg rivala jedna od najboljih rukometašica Srbije je istakla...

"Forsiraju igru sa mnogo šuteva, jednostavno nije ih briga koliko će puta šutirati, a ako bude njihov dan neće nam biti lako. Naravno, vjerujem da ćemo ih zaustaviti i izaći kao pobjednici", zaključila je Sanja.

Ulaz u "Bemaks arenu" je besplatan. Tako će izabranice Dragana Adžića iz nove dvorane krenuti u pohod na fajnal for u Budimpešti, na kome se plave nisu našle prethodne dvije godine.

GRUPA 2

Subota

14.00h R. Vlčea - Krim

19.00h Budućnost - Savehof

Nedjelja

19.00h Đer - Brest

TABELA: Đer 8, Bres 8, Budućnost 4, Krim 4, Savehof  2, R. Vlčea 0