Ostali sportovi

Ništa od finala i olimpijske vize! Sad napad na bronzu

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena od domaćina Mađarske u polufinalu Evropskog prvenstva (10:8), u nedjelju za treće mjesto protiv Hrvatske

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

“Ajkule“ nisu uspjele da ponove briljantnu partiju protiv Italije iz četvrtfinala Evropskog prvenstva u Budimpešti, a Mađarska je uspjela da prvi put savlada Crnu Goru na šampionatima Starog kontinenta.
Vaterpolo reprezentacija je poražena u polufinalu EP od domaćina turnira - 10:8.

Tako “ajkule“ nisu uspjele da obezbijede medalju (srebro) i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokio (pošto je Španija finalista, drugi finaliste ide direktno u Tokio), ali san o medalji je živ.
I izabranici Vladimira Gojkovića će napasti bronzu u nedjelju protiv Hrvatske...

A što se tiče meča u krcatoj Dunav areni, Crna Gora ga je otvorila dobro sa 2:0, ali se rezultatski držala do 4:4, a onda su Mađari uz pomoć 6.000 navijača, malo i sudija, povećavali prednost da bi pred odlučujuću četvrtinu stigli na “plus tri“ u odnosu “ajkule“ (8:5). Posljednjih osam minuta je bilo uzbudljivo, Mađari su imali prednost, ali naši su na 12 sekundi do kraja odbranili gol pri rezultatu 9:8 koji je potpisao Đuro Radović, ali je onda neiskusni igrač Jadrana prvo spasio prazan gol, a zatim poslao jednu nerezonsku loptu.

Više iz želje da se što prije dođe do remija, nego iz neznanja ili iz straha...

“Ajkule“ su bile hrabre i odvažne, odbrana je bila solidna, ali glave nam je došao napad sa igračem više (7/15) i sjajni golman Mađarske Nađ. Međutim, sada slijedi napad na medalju protiv Hrvatske, a u martu nas čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu.

CRNA GORA - MAĐARSKA 8:10 (2:1,1:3, 2:4, 3:2)

BUDIMPEŠTA - Bazen „Dunav arena”. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija). Igrač više: Crna Gora 15 (7), Mađarska 12 (6). Peterci: Mađarska 1 (-).

Tagovi