Ostali sportovi

“Znamo šta treba da radimo, borićemo se za finale”

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra od 19.00 časova igra polufinale Evropskog prvenstva protiv domaćina Mađarske

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Sve je spremno za vaterpolo klasik u Budimpešti, - u dvorani Dunav arena!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (19.00) igra protiv Mađarske u polufinalu Evropskog prvenstva. Tako će “ajkule” juriti finale u duelu protiv domaćina, kome će pomoći navijači, ali vjerovatno i sudije.

Ali nakon demonstracije sile protiv aktuelnog vladara svijeta Italije, ništa nije nemoguće.

Nismo se vraćali na taj meč, jer smo ga odigrali na visokom nivou, a i da je bilo grešaka, nema potrebe da se vraćamo na to. Uložili smo ogromnu energiju, koja je sve pokrila, i sada želimo da u polufinalu budemo na tom nivou i da se borimo za finale”, rekao je selektor Vladimir Gojković pred sjutrašnje polufinale, svjestan da je trijumf nad Italijanima uticao na samopouzdanje.

Igrači imaju još veću vjeru u sebe, a znamo da moramo da budemo na vrhunskom nivou. Znamo šta bi trebalo da uradimo i šta da zatvorimo. Mađari, prije svega, imaju šutere kakve nema nijedna selekcija na svijetu, ali igrali smo mnogo puta sa njima. Motiv će biti veliki, ako pristup bude kao protiv Italije, u šta ne sumnjam, imaćemo šta da pokažemo”.

Mađarska nikada nije savladala Crnu Goru na Evropskom prvenstvu, a u svojoj kući - jasno je - želi zlato. A posljednji međusobni duel je svjedočio trijumfu ajkula - u finalu Svjetske lige 2018. naša selekcija je savladala Mađare poslije peteraca.

U odnosu na taj meč vratili su Haraija i Deneša Vargu, koji je među dva-tri najbolja igrača svijeta. On je glava i duša njihovog tima. Od njega zavisi koliko će i drugi igrači dobiti prostora. Oni su mnogo jači nego tada, ali i mi smo iskusniji i imamo način da igramo sa njima”, poručio je Gojković.