Ostali sportovi

Heroj Petković: Jači i od Italije i od sudija

Autor mondo.me

Marko Petković je odigralo perfektnu utakmicu protiv setebela, postigao je četiri gola, a u odbrani je bio fantastičan

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Nakon velike pobjede nad svjetskim šampionom Italijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti (10:8) svi vaterpolisti su heroji. Ali jedan malo više od drugih…

Marko Petković je pogađao kad je trebalo (četiri puta), odigrao je najbolju utakmicu od kada je u reprezentaciji, a pored nepogriješivosti u napadu bio je sjajan u odbrani.

I presrećan je otvorio dušu - ono što smo svi vidjeli, da su sudije ipak malo naginjale na stranu Italije.

Ovo je veliki rezultat. Čestitke ekipi na borbenosti, našem stručnom štabu. Pokazali smo nevjerovatnu energiju, koja se osjetila još sinoć kada smo počeli da se intezivnije spremamo za meč”, rekao je vaterpolista Jadrana, pa se nadovezao.

Odigrali smo jednu od najboljih utakmica posljednjih godina. Igrali smo dobro i na prethodnim takmičenjima, ali često nismo imali sreće. Igrali smo i protiv Italije i protiv sudija, ali pokazali smo koliko smo veliki".

Petković tipuje na jedinstvo kao veliki adut Crne Gore. A upravo zajedništvo može da bude presudno i u polufinalu u petak (17.30), u kome će se “ajkule” sastati vjerovatno sa Mađarskom.

Sada se spremano za polufinale. Mislim da možemo i dalje, jer ovakvu atmosferu u timu nema nijedna selekcija na ovom takmičenju", jasan je naš vaterpolista.

Tagovi