Ostali sportovi

POLUFINALE: Ajkule potopile svjetskog šampiona

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala Italiju u 1/4 finalu EP 10:8, protivnik za finale će biti vjerovatno Mađarska

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Velika pobjeda u super derbiju svjetskog i evropskog vaterpola! "Ajkule" su uspjele da premaše cilj koji je bio plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u martu u Roterdamu.

Izabranici Vladimira Gojkovića su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti savladali svjetskog šampiona Italiju rezultatom 10:8. Tako su se "ajkule" plasirale u polufinale, a protivnik u petak (17.30) će biti bolji iz meča Mađarska – Rusija (danas, 19.00).

Vjerovatno Mađarska!

A utakmica protiv Italije u bazenu Dunav arena - baš kao i ona posljednja četvrtina protiv Italije - je otkrila da su naši vaterpolisti spremni da uzmu medalju. Naravno ako u polufinalu, koje je obezbijeđeno nakon tri i po godine na velikim takmičenjima, budu igrali skoro pa perfektan vaterpolo.

Prije svega se to odnosi na odbranu, koja je bila nevjerovatna. Italija se dobro i držala s obzirom na to da nije iskoristila čak 10 od 13 napada sa igračem više, od čega osam zaredom. Napad nije zaostajao, a nije mala stvar svjetskom prvaku postići 10 golova. Ali, sve je stizalo iz dobre odbrane.

Briljirao je golman Dejan Lazović, Marko Petković je sa četiri gola bio najefikasniji u našem timu, dva je upisao Dragan Drašković, a pogađali su i Draško Brguljan, Đuro Radović, Aleksandar Ivović i Vladan Spaić.

ITALIJA - CRNA GORA 8:10 (3:3, 3:4, 1:2, 1:1)

BUDIMPEŠTA - Bazen „Dunav arena“. Sudije: Cvart (Holandija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Italija 13 (3), Crna Gora 9 (5). Peterci: Italija 1 (-), Crna Gora 1 (1).

ITALIJA: Del Lungo (osam odbrana), Di Fulvio, Luongo 1, Filjoli 1, Fondeli, Veloto, Rencuto Jodiće 1, Ećenike 1, Figari 2, Bodega 1, Ajkardi, Dolće 1, Nikozija.

CRNA GORA: Lazović (12 odbrana), Brguljan 1, Radović 1, Petković 4, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 1, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac, Tešanović.

Tagovi