Ostali sportovi

“Italija misli da će joj biti lako, ali neće”

Autor mondo.me

Naš “Italijan” Aleksandar Ivović o sjutrašnjem meču (16.00) za polufinale Evropskog prvenstva protiv aktuelnog šampiona planete

Izvor: MN Press

Primarni cilj je obezbijeđen plasmanom u 1/4 finale Evropskog prvenstva i plasmanom na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu u martu u Roterdamu.

Međutim, “ajkule” ne žele da stanu sada kada su došli među najboljih osam na Starom kontinentu.

Vaterpolisti Crne Gore sjutra od 16.00 časova igraju sa svjetskim šampionom Italijom za polufinale turnira u Budimpešti.

Čeka nas prava utakmica protiv šampiona svijeta. Devet godina igram sa gotovo svim njihovim reprezentativcima, sve su to vrhunski igrači. Tim je dobro posložen, ima odličnog trenera. Zadatak je težak pred nama, ali ako zatvorimo neke njihove karakteristike, koje su drugačije nego kod ostalih, možemo da uradimo nešto”, rekao je lider “ajkula” Aleksandar Ivović.

Popularni Leka već devet godina igra u Italiji, a čak šest posljednjih u Pro Reku, timo koji je dominantan kako na čizmi, tako i u Evropi. “Azure” poznaje u dušu, jer svakodnevno trenira sa njima kada su klupske obaveze.

Ima tu dosta plivanja, uplivavanja, blokova u tranziciji. Ako im ne dozvolimo lake golove iz tranzicije i kontri, možemo da uvedemo utakmicu u egal i da im nabacimo pritisak”, rekao je Ivović, koji poručuje da su se Italijani najbrže od svih prilagodili novim vaterpolo pravilima, što potvrđuje titula prvaka planete.

Oni možda očekuju i da nas lagano pobijede, ali ne mislim da će biti tako. Odigrali smo izvrsno u odbrani do sada, nadam se da možemo da nastavimo tako i da odigramo ozbiljnu utakmicu”, kazao je Ivović.

Crna Gora je do sada realno imala jedan ozbiljan meč, ali u toj utakmici protiv Hrvatske je pokazala da može dosta. Posebno, jer se vratila iz ponora i zamalo slavila.

Igramo dosta dobro, stvari koje smo uvježbvali, mislim da funkciniošu, posebno u pozicionoj odbrani. Za Italijane je, ipak, potrebno još više i bolje, posebno u situacijama sa igračem više. Ako budemo realizovali šanse na početku meča, mislim da bi sve moglo da izgleda dosta dobro", zaključio je Ivović.

Tagovi