Ostali sportovi

Gojković: Crnogorski vaterpolisti pobjedom mogu mnogo da dobiju

Autor mondo.me Izvor MINA

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore protiv zvaničnog prvaka svijeta, Italije nema šta da izgubi, a pobjedom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva može mnogo da dobije, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Izvor: MONDO

Crna Gora i Italija odigraće sjutra četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Gojković je kazao da je Italija favorit, ali da vjeruje da crnogorski rukometaši mogu da im se suprostave.

On je istakao da je zadovoljan što je ispunjen cilj uoči šampionata, a posebno načinom na koji je ostvarten.

"Vjerujem da možemo da im se suprostavimo, a za to je neophodno da budemo na našem maksimumu. Idemo bez ikakviog straha, znamo se dobro i nema nekih tajni. Moramo istrpiti tu njihovu agresivnost, a vjerujem da ako se slože sve kockice na pravi način imamo čemu da se nadamo", kazao je Gojković.

Bek crnogorske reprezentacije, Aleksandar Ivović kazao je naredni rival reprezentacija koja prošlog ljeta postrala prvak svijeta.

"Dobro ih popznajem, devet godina igram sa najvećim brojem njihovih reprezentativaca. To su vrhunski igrači, to je dobro posložena reprezentacija, sa vrhunskim selektorom. Ne očekuje nas lak zadatak, ali kao uvijek optimista sam", rekao je Ivović.

On je naglasio da se Italioja brzo prilagodila na nova pravila, igra sa dosta plivanja, uplivavanja i blokova u tranzicfiji.

"Ako im ne dozvolimo lake golove iz tranzicije i indivbidualne akcije, mogli bi utakmicu uvesti u egal. Oni očekuju da će lagano da nas pobijede, ne mislim da će tako biti", rekao je Ivović.

On je naglasio da je Italija, sa samo jednom promjrnom u odnosu na prošlogodišnji šampionat svijeta, došla u Budimpešti.

"Zadovoljan sam izdanjem crnogorske reprezentacije na šampionatu. Za duel sa Italijom neophodno je podići realizaciju igrača više na veči nivo", rekao je Ivović.

Italija je, kao prvoplsirana u D grupi, izborila direktan plasman među osam najboljih.

Zvanični prvak svijeta u grupi slavio je protiv Grčke 10:6, Gruzije 18:6 i Francuske 10:7.

Crna Gora je kao drugoplasirana u A grupi, sa dva trijumfa i porazom, izborila osminu finala.

Savladala je Slovačku (15:4) i Njemačku 10:3, a jedini poraz doživjela je od Hrvatske 11:10.

U osmni finala eliminisala je Tursku 17:6.

Duel Crne Gore i Italije počeće u 16 sati.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaće se: Srbija - Španija (17.30), Mađarska - Rusija (19) i Hrvatska - Grčka (20.30).