Ostali sportovi

Ajkule sa Turskom, a misle na Italiju: Koncetracija

Autor mondo.me

Vaterpolisti Crne Gore napadaju Turke u 1/8 finala EP (sjutra, 14.30), plasman u 1/4 finale pored duela sa šampionom svijeta donosi plasman na kvalifikacioni turnir za OI

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra igra protiv Turske u 1/8 finala (14.30) Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali misli “ajkula” već lete na 1/4 finale kada će u srijedu odmjeriti snage sa Italijom.

To je zbog toga što su Turci apsolutni autsajderi!

A plasman među osam je obavezan, jer garantuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, što je bio primarni cilj izabranika Vladimira Gojkovića pred turnir u Mađarskoj.

“Mislim da moramo da se oporavimo od tri utakmice koje su iza nas, ali i da se skoncentrišemo za Tursku. Nema potrebe da upadamo u bilo kakav problem, od početka da nametnemo naš stil”, rekao je Stefan Vidović.

Na startu turnira Slovačka je bila zagrijavanje, utakmica sa Hrvatskom (posebno četvrta četvrtina) je otkrila da “ajkule” mogu sa svima, dok je juče protiv Njemačke viđena prava Crna Gora.

“Iako nisam pogledao snimak meč, utisak iz bazena je takav da smo protiv Njemaca, poslije dužeg vremena, igrali cijeli meč veoma dobro, posebno u odbrani. Možda je realizacija mogla da bude bolja, ali zato je defanziva bila takva da protivnik nije često znao šta da radi”, kazao je Marko Petković.