Ostali sportovi

"Furija" ne staje i kuca na vrata polufinala: 5 od 5!

Izvor mondo.ba

Branilac titule napravio ogroman korak ka plasmanu u polufinale, a tom cilju dodatno bi mogla da ih približi Hrvatska ukoliko nadigra Nemce.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

Rukometna reprezentacija Španije nastavila je sjajan niz na Evropskom prvenstvu.

"Crvena furija" je u preliminarnoj fazi savladala Nemačku, Letoniju i Holandiju, potom nadigrala i Češku, a danas je svom nizu dodala i Austrijance:

ŠPANIJA - AUSTRIJA 30:26.

Aktuelni evropski prvaci došli su tako na korak do plasmana u borbu za medalje, s obzirom na to da se nalaze na vrhu tabele sa šest bodova, a izuzetno zanimljiv duel u borbi za isti cilj očekuje nas u 20.30 časova, kada će Hrvati ukrstiti koplja sa Nemačkom.

Borbeni Austrijanci, za čijim fanatizmom nisu zaostajali navijači - njih nekoliko hiljada na tribinama bečke dvorane - nisu istakli belu zastavu ove večeri pred favorizovanim rivalom.

Naprotiv domaćin je bio taj koji je u uvodnim minutima utakmice serijom 5:1 došao do vođstva 10:9.

Ipak, kada je u finišu prvog poluvremena zbog direktnog crvenog kartona za prekršaj isključen pivot Lukas Herburger, Austrijancima je posao značajno otežan.

U prvih deset minuta nastavka domaćini nisu mogli da nađu rešenje za sjajnog Horhea Makedu. Dva gola i dve asistencije saigračima učinile su da Španci u preostalih 20 minuta meča uđu sa četiri gola prednosti (23:19), a polovinom drugog poluvremena, pogotkom Anhela Fernandeza, španski igrači prvi put na meču odmiču "žilavim" domaćinima na odstojanje od pet koraka (25:20), što je za njih do kraja bilo nedostižno.

Horhe Makeda je u pobedničkoj ekipi postigao šest pogodaka, dok je u taboru Austrije Janko Božović upisao sedam.

Grupa I:

Španija – Austrija 30:26

Hrvatska – Nemačka

TABELA: Španija 6, Hrvatska (-1) 4, Nemačka (-1) 2, Austrija 2, Belorusija 2, Češka 0.

Parovi trećeg kola (20. januar):

Hrvatska – Češka (16.00)

Belorusija – Španija (18.15)

Austrija – Nemačka (20.30)