Ostali sportovi

“Blizu smo cilja, jer je Turska najlakši rival“

Autor mondo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković nije očekivao lagan trijumf protiv Njemačke, ali je zadovoljan urađenim

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

“Ajkule” su “izabrale” lakši put, pa će u osmini finala Evropskog prvenstva u Budimpešti igrati sa slabašnom i nedoraslom Turskom (ponedjeljak, 14.30).

Izabranici Vladimira Gojkovića će eventualnim plasmanom među osam obezbijediti vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre (to je primarni cilj), a u 1/4 finalu će igrati protiv favorita Italije.

A taj lakši put se ne bi desio da Crna Gora nije savladala Njemačku u borbi za drugo mjesto u grupi A. I to ubjedljivo – 10:3. “Vidjelo se da smo od starta dobro pripremljeni, odbrana je bila odlična, igrači su komunicirali sve vrijeme”, rekao je Gojković, koji tvrdi da je Njemačka mogla da bude nagazna mina.

“Nismo očekivali ovako laku pobjedu, ali igrači su bili skoncentrisani i u odbrani i u napadu. Ovim trijumfom smo osigurali lakši meč u osmini finala, Turska je vjerovatni i najlakši mogući protivnik. Cilj - plasman u četvrtfinale - još nije ispunjen, ali smo blizu”, istakao je Gojković.