Ostali sportovi

Veliki trijumf je bio blizu: Barakude ugrizle ajkule

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija izgubila od Hrvatske u 2. kolu grupe A (11:10), Hrvati će osvojiti prvo mjesto, a naša selekcija će igrati sa Njemačkom (subota, 17.00) za drugo mjesto

Izvor: MN Press

I bi derbi! Dunav arena u Budimpešti je svjedočila još jednom vaterpolu klasiku, a na kraju se radovala Hrvatska.

Crna Gora je stigla veliku razliku, ali nije uspjela da preokrene utakmicu uprkos tome što je imala šansu na 10:10. Ali Aleksandar Ivović je u dobroj šansi možda nepropisno zaustavljen.

To je onda iskoristio Havi Garsija, koji je postigao pobjedonosni gol.

“Ajkule“ su u 2. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu poraženi od “barakuda“ rezultatom 11:10. Hrvati će osvojiti prvo mjesto u grupi A i direktno će se plasirati u 1/4 finale, dok će naša selekcija u subotu od 17.00 časova igrati protiv Njemačke za drugo mjesto u grupi, koje garantuje lakšeg rivala u 1/8 finala.

Tako su “barakude“ nastavile da budu crna beštija za “ajkule“ - protiv komšija smo posljednji put slavili 2013. u Svjetskog ligi, a posljednji put na Evropskom prvenstvu 2010. godine u njihovom Zagrebu.

Izabranici Vladimira Gojkovića su poveli sa 1:0, a onda praktično nisu postojali do posljednje četvrtine. Bukvalno je u bazenu bio samo tim bivšeg trenera Jadrana Ivice Tucka.

Očajni, bezidejni i dugi napadi, te još lošija odbrana su “uništavali“ Crnu Goru, pa je Hrvatska vodila 2:1 nakon prve četvrtine, 7:3 nakon druge, a rekordnih 10:5 nakon treće dionice.

A onda se probudilo srce “ajkula“ kada smo svi mislili da je kraj. Posljednja četvrtina je bila kao iz bajke, uslijedila je naša serija 5:0 za sedam minuta.

Sve što nije valjalo je ispravljeno, ali za konačan preokret naši momci su se kasno sjetili da igraju kako mogu.

Međutim, veliki povratak je ohrabrenje pred ostale utakmice na Evropskom prvenstvu.

CRNA GORA - HRVATSKA 10:11 (1:2, 2:4, 2:4, 5:1)

BUDIMPEŠTA - Bazen „Dunav arena”.

Sudije: Naumov (Rusija), Kolombo (Italija).

Igrač više: Crna Gora 10 (3), Hrvatska 11 (5). Peterci: Crna Gora 2 (1).

CRNA GORA: Lazović (šest odbrana), Brguljan 2, Radović, Petković 2, Čučković, Obradović 2, Vidović 2, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković 1, Pješivac 1, Tešanović.

HRVATSKA: Bijač (10 odbrana i peterac), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 3, Vukičević, Bušlje 1, Miloš, Vrlić 2, Benić 1, Garsija 2, Marcelić.