Ostali sportovi

AO žrijeb:Novak kreće po istoriju protiv Štrufa,slijede Srbi,Rodžer,pa Rafa

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Obavljen je žreb za prvi grend slem sezone na kojem Novak Đoković brani titulu. Pogledajte rivale svih srpskih tenisera u prvoj rundi

Novak Đoković i ostali srpski teniseri saznali su imena protivnika na startu Australijan Opena, čiji je početak zakazan za ponedeljak.

U Melburnu je obavljen žreb za prvi grend slem sezone, na kojem Đoković brani trofej i krenuće u pohod na osmi pehar, što nikada nikome pre njega nije pošlo za rukom.


Najbolji srpski teniser postavljen je za drugog nosioca i za prvog rivala imaće Nemca Jana Lenarda Štrufa. Ukoliko uspešno startuje u drugoj rundi mogao bi da se sretne sa pobednikom meča Tacuma Ito - kvalifikant, a potom bi mu protivnici u idealnoj projekciji mogli biti drugovi iz reprezentacije Laslo Đere, pa Dušan Lajović.

U poodmakloj fazi, odnosno u četvrtfinalu, Novak bi mogao da ima daleko najozbiljniji izazov, jer bi mu rival mogao biti Stefanos Cicipas ili Roberto Bautista Ahut. Kao šlag na tortu, ako se sve "namesti", u polufinalu bi ga čekao Rodžer Federer, a u finalu Rafael Nadal.



U Đokovićevoj polovini žreba nastupaće Laslo Đere i Dušan Lajović. Đere će takmičenje početi duelom protiv Japanca Jošihita Nišioke, a protivnik Duciju biće nezgodni Englez Kajl Edmund. Filip Krajinović čeka kvalifikanta, dok će Miomir Kecmanović, koji je u drugom delu žreba, takmičenje u Melburnu početi protiv iskusnog Andreasa Sepija.

Rafael Nadal na startu će odmeriti snage sa Ugom Deljijenom iz Bolivije, a Federerov rival biće Amerikanac Stiv Džonson.