Ostali sportovi

“Nisam zadovoljan realizacijom sa igračem više”

Autor mondo.me

Selektor “ajkula” Vladimir Gojković i vaterpolista Marko Petković sumirali trijumf nad Slovačkom na otvaranju EP u Budimpešti

Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je sa pobjedom od 11 golova razlike otvorila Evropsko prvenstvo u Budimpešti uprkos lošoj prvoj četvrtini, ali selektor Vladimir Gojković je realan - svjestan je da je trijumf protiv nejake Slovačke (15:4) unaprijed bio upisan.

Međutim, bitno je što su “ajkule” dobro otvorile šampionat Starog kontinenta, jer je osnovni cilj četvrtfinale i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Svaki početak meča je težak, a mi smo sada imali neke loše odluke gdje smo maltene mogli i da ne dozvolimo protivniku da šutne. To smo radili u trećoj i posljednjoj četvrtini. Kasnije smo opustili ruku, počeli smo da donosimo racionalnije odluke u napadu i rezultat je došao. Dali smo i prostor svima da se razigraju, jer tek sada kreću pravi izazovi”, rekao je Gojković poslije ubjedljive pobjede, ali je ima zamjerke na igru.

Možda ce vas zanimati

Nisam zadovoljan realizacijom napada s igračem više, ali to je boljka koja nas prati. Nismo ni trenirali na ovom bazenu, i to je sigurno doprinijelo”.

Marko Petković je postigao jedan gol protiv Slovačke, a cijela selekcija zna da pravi izazovi tek slijede - u četvrtak je Hrvatska, a u subotu Njemačka. Pobjednik grupe A ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u osminu finala.

Za nas je nekako očekivano da ta prva utakmica na velikom takmičenju krene malo klimavo. Ipak, vrlo brzo smo u drugoj četvrtini prelomili meč i pitanje pobjednika se nije postavljalo. I razlika je ubjedljiva, što može da bude bitno. Mislim da smo spremni za ozbiljne provjere, imamo pozitivnu energiju i to je veoma važno”, rekao je Petković.