Ostali sportovi

Egzibicija na startu: Ajkule demolirale Slovake

Autor mondo.me

Vaterpolisti Crne Gore u prvom meču grupe A Evropskog prvenstva u Budimpešti savladali Slovačku rezultatom 15:4

Izvor: Promo/Ministarstvo sporta i mladih

Rukometna priča Crne Gore na Evropskom prvenstvu je završena, a vaterpolo priča na šampionatu Starog kontinena je tek počela. I to veoma uspješno!

“Ajkule” su u 1. kolu grupe A Evropskog prvenstva u Budimpešti očekivano demolirale Slovačku rezultatom 15:4. Po četvrtinama, Crna Gora - Slovačka 1:2, 6:0, 4:1, 4:1.


Izabranici Vladimira Gojkovića su tokom prvih osam minuta bili nervozni u napadu i odbrani, a to je slabašna Slovačka znala da iskoristi tako što je povela 1:0, a onda prvu četvrtinu okončala sa vođstvom od 2:1. Međutim, to je bilo sve od našeg rivala!

“Crveni” su se smirili, zaigrali svoju igru, preokrenuli golovima Đura Radovića i Aleksandra Ivovića, a onda je u bazenu “Dunav arene” postojao samo jedan tim. Crna Gora je u drugom kvartalu dodala gas do maksimuma, slavila sa 6:0, a posljednje dvije četvrtine je odradila rezultatom 4:1.

Ivović je sa četiri gola bio najefikasniji u našem timu, Dragan Drašković je postigao tri, po dva puta su se upisali Draško Brguljan i Radović. Pogađali su i Stefan Vidović, Stefan Pješivac, Uroš Čučković i Marko Petković.

Domaći zadatak na startu Evropskog prvenstva je odrađen sjajno, ali pravu snagu naše selekcije ćemo da vidimo u preostala dva meča grupe A - protiv Hrvatske u četvrtak (20.30) i Njemačke u subotu (17.30). Naročito protiv Hrvatske.

Pobjednik grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale, drugoplasirani i trećeplasirani tim idu u osminu finala. Primarni cilj ajkula je jedno mjesto među sedam najboljih u Evropi kako bi se obezbijedio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.