Ostali sportovi

Roganović: Ispraznili smo se protiv Srbije

Autor mondo.me

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Roganović je bio razočaran nakon poraza od Bjelorusije

Izvor: MONDO

Muška rukometna reprezentacija Crna Gora se sa Evropskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj - gdje je ispisan prvi trijumf na Evropskim prvenstvima - vraća kući!

“Lavovi” su u odlučujućoj utakmici za prolaz u glavnu rundu EP deklasirani od Bjelorusije sad evet razlike - 36:27. Bila je to utakmica očajne odbrane i slabašnog napada.

Previše smo golova primili iz njihove tranzicije, iako smo pod jedan zaveli - da moramo da se vraćamo, da trčimo nazad u sprintu. Nismo uspjeli da se adaptiramo, da ih zaustavimo iz brzog centra, ili nakon naših šuteva”, rekao je selektor Zoran Roganović, koji je bio razočaran.

Takođe, njihov napad je širio našu odbranu, curili je kroz sredinu, koja je trebalo da bude jaka. Poslije Srbije je došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja u jakom turniru, iz kojeg ćemo, ja mislim, izvući dosta pouka. Žao mi je što je bio ovakav rezultat na kraju“.

Selektor misli da je ukupan utisak povoljan zbog te premijerne pobjede nad Srbijom, ali bitniji je bio prolaz od jednog trijumfa.

Ta prva pobjeda nam dosta znači, ali ubuduće – kad osvojimo prve bodove moramo da to normalnije primimo i da štedimo snagu za ono što dolazi“, jasan je Roganović.

Možda ce vas zanimati