Ostali sportovi

San nije dosanjan: Lavovi nisu ni ugrizli Zelene

Autor mondo.me

Rukometaši Crne Gore izgubili u 3. kolu A od Bjeloruije (36:27) u odlučujućoj utakmici za plasman u Glavnu rundu šampionata Starog kontinenta

Izvor: MONDO

Istorijska premijerna pobjeda na Evropskim prvenstvima je dosanjana protiv Srbije, ali konačni san - plasman u glavnu rundu EP, drugi nakon istorijskog 2008 - NIJE!

“Lavovi“ Zorana Roganovića su u odlučujućoj utakmici - u 3. kolu grupe A - za plasman u narednu rundu izgubili od Bjelorusije ubjedljivim rezultatom 36:27. Tako su Bjelorusi uz Hrvatsku iz naše grupe A obezbijedili sljedeću fazu i putovaće u Beč.

Rukometaši su željeli, možda i pregorjeli u želji, ali očajna igra u odbrani tokom cijelog meča uprkos sjajnom golmanu Nebojši Simiću nas je odvela u poraz. I zbog toga ostaje veliki žal, jer “crveni“ nijesu ni zaprijetili “zelenima“.

“Crveni“ su bili bezidejni, nisu ličili na sebe, sem na samom početku utakmice. Imali su 6:4 u 10. minutu, dva šuta za tri razlike, ali je onda protivnik napravio seriju 7:1 i utakmica je otišla u jednom smjeru - Bjeloruskom.

Ništa, ali baš ništa nije funkcionisalo u našoj igri, ni u odbrani, ni u napadu. Napadi su bili dugi i ishitreni, a odbrana krajnje troma, pa su Bjelorusi prolazili kao da pored njih stoje kadeti. A ne igrači koji su po kvalitetu približnih kvaliteta.

Pobjeda nad Srbijom će biti upamćena, ali i katastrofa protiv Bjelorusije. Jer, poraz od devet razlike jeste katastrofa.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji je bio Vladan Lipovina sa pet golova, a pratili su ga Vasko Ševaljević i Filip Vujović sa po četiri, Simić je upisao 15 odbrana.

CRNA GORA - BJELORUSIJA 27:36, poluvrijeme 11:17

GRAC - Dvorana: Štathale. Gledalaca: 2.000. Sudije: L. Jorum i H. Kleven (Norveška). Sedmerci: Crna Gora 4 (4), Bjelorusija 6 (4). Isključenja: Crna Gora 4, Bjelorusija 6 minuta

CRNA GORA: Mijušković, Simić (14 odbrana i sedmerac), F. Vujović 4 (1), Bakić 1, Čavor 1, Lazović, B. Vujović 2, Radović, Kankaraš, S. Vujović 3, Ševaljević 4 (3),Božović 2, Lasica 1, Anđelić 2, Grbović 2, Lipovina 5.

Selektor: Zoran Roganović.

BJELORUSIJA: Matkevič, Soldatenko (7 odbrana), Brovka 2, Kuleš 1, Šilovič 5, Puhovski 3, Nikulenkov 2, Šumak, Jurinok 2, Baranov 3 (2), Lukjančuk 1, Padšivalov 1, Karaljok 5, Vajlupov 7 (2), Bohan 1, Gajdičenko 3.

Selektor: Juri Ševcov.