Ostali sportovi

NFL spektakl: Teskansi vodili 24:0, pa primili 51! Kraj i za Linča...

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Mladi "kvoterbek" Mahoums obeležio prethodno istorijsko veče u NFL ligi.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

Ovogodišnji NFL plej-of nastavlja da nam priređuje spektakle!

U toku protekle noću u finale konferencija plasirali su se Kanzas siti, koji će za titulu AFC šampionata igrati protiv najprijatnijeg iznenađenja Tenesija, odnosno Grin bej koji je izborio "finale pre finala" u NFC šampionatu protiv San Franciska.


Čifsi su očajno počeli utakmicu i mnogi su ih otpisali već posle prve četvrtine jer je na semaforu pisalo 21:0 za Teksanse, početkom druge 24:0, međutim od tada se sve menja na terenu...

Patrik Mahoums preuzeo je odgovornost sa pozicije "kvoterbeka" i već do kraja poluvremena Čifsi su preokrenuli rezultat - "tajt end" Travis Kelsi je upisao tri tačdauna, a "raning bek" Dejmijen Vilijams još jedan za 28:24 na pauzi.

Bilo je to najefikasnije poluvreme nekog NFL plej-of meča, a u nastavku je i dalje postojao samo jedan tim. Vilijams je nastavio seriju Čifsa, koji su vezali čak sedam tačdaun poena i pobeda je bila izvesna...

Na kraju - 51:31!


Vredi istaći i da je Mahoums prvi igrač u istoriji NFL plej-ofa koji je dodavanjima doneo 300 jardi, 50 jardi trčanjem i pet pasova za tačdaun, pokazavši još jednom koliko je bitan za Čifse, dok je s druge strane kod Hjustona trener Bil O'Brajen još jednom označen kao glavni krivac za neuspeh.

I očekuje se da uskoro dobije otkaz...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Matt Ludtke


Što se tiče druge utakmice večeri, Grin Bej je opravdao ulogu favorita i pobedio Sijetl (28:23), pre svega zahvaljujući opuštenijem ulasku u utakmicu - na poluvremenu su imali već 21:3.

Adams i Džouns doneli su poene Pekersima, dok su Sihoksi imali tek jedan "fild gol" preko Majersa, a kada su Loket i Linč "upalili" - već je bilo kasno za goste, tako da se oni ovoga puta opraštaju od plej-ofa pred finale konferencije.

Dueli između Titansa i Čifsa, odnosno Pekersa i Fortinajnersa zakazani su za 19. januar.

Tagovi

NFL