Ostali sportovi

Roganović, Ševaljević, Simić: Idemo dalje

Autor mondo.me

Selektor, kapiten i naša hobotnica pričaju o istorijskom trijumfu nad Srbijom, ali misle i na Bjelorusiju jer znaju da jedna pobjeda nije njihov limit

Izvor: MONDO

Nakon remija i 15 poraza u prethodnim mečevima na Evropskim prvenstvima, muška rukometna reprezentacija Crne Gore je u dramatičnom meču 2. kola grupe A savladali Srbiju 22:21 ispisavši istorijski rezultat.

Možda ce vas zanimati

Tako su “crveni” ostali u trci za plasman u glavnu rundu, a o tome će odlučivati u ponedjeljak protiv Bjelorusije (18.15) - ko pobijedi ide dalje.

“Ne bih se zadovoljio ovom pobjedom i rekao da je ovdje kraj. Ne želim da ni da momci budu zadovoljni i da se zaustave na ovome, iako su ispisali istoriju. Ovo je prva pobjeda na prvenstvima Evrope za našu malu državu. Ovi momci ipak, mogu još više i vjerujem da će to pokazati protiv Bjelorusije, treba da izađu na teren i pokažu isto ovako veliko srce”, rekao je selektor Zoran Roganović, koji je ubijeđen da naša selekcije može više od jedne pobjede.

“Siguran sam da ćemo se ponovo radovati, jer smo spremni da ostavimo srce na terenu, kada znamo što je ulog. Nije bilo ljepote u igri, posebno ne u napadačkoj, ali kao što sam rekao, presudiće par odbrana golmana, napravili smo zamjenu bekova i oni su dodali dimenziju više. Simić je maestralnim odbranama preokrenuo rezultat, ponosan sam na ove momke, ali mislim da mogu još više”.

Možda ključnu ulogu u tijesnom trijumfu odigrao je golman Nebojša Simić.

Opet je spustio rampu kada je trebalo. “Orila se pjesma crnogorskih navijača... Ljudi, hvala što ste došli i podržali nas. Hvala ekipi što me je istrpjela 45 minuta tokom kojih me nije bilo. Onda sam ''došao'' na teren... Lopta me htjela kad je bilo najvažnije, hvala saigračima...”, rekao je Simić, koji je bio kao i uvijek emotivan.

“Kakav dan za Crnu Goru. Neka bude da je najteže bilo ostvariti prvu pobjedu, ali da se ne zaustavim na ovome, želimo da prođemo u glavnu rundu i vjerujem da imamo šansu”.

Kapiten Vasko Ševaljević nije bio posebno raspoložen, ali je kapitenski smireno djelovao na ekipu.

“Dočekali smo prvu pobjedu koju smo čekali toliko dugo... Presrećni smo. Odbrana je bila na visokom nivou, napad nije i mučili smo se u tom segmentu. Ali, bila je takva utakmica, tvrda i teška, na kraju smo uspjeli da pobijedimo. Srce je donijelo ovaj trijumf. Mislim da i protiv Bjelorusije imamo šansu, nijesu igrali dobro protiv Hrvatske, lako su izgubili. Imamo dan odmora, a onda u napad na Bjelorusiju. Daćemo sve od sebe i da probamo da pobijedimo”, rekao je Ševaljević.