Ostali sportovi

Istorijski trijumf! I nada za drugi krug

Autor mondo.me

“Lavovi” su upisali premijerni trijumf na Evropskom prvenstvu, a pala je Srbija rezultatom 22:21, protiv Bjelorusije (18.15) u ponedjeljak “crveni” igraju za prolaz iz grupe A

Izvor: MONDO

Rukometaši Crne Gore su savladali Srbiju u Gracu u 2. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu - rezultat 22:21! Crna Gora je tako upisala premijerni istorijski trijumf na Evropskim prvenstvima.

“Crveni” - protiv Srbije “zeleni” - su do sada odigrali 15 utakmica na prethodnih pet šampionata Starog kontinenta i upisali su 14 poraza i remi. A rukometaši će u ponedjeljak igrati za porlaz iz grupe A, a protivnik za drugo mjesto je Bjelorusija (18.15).

Nakon poraza od Hrvatske u 1. kolu Evropskog prvenstva (27:21)a - petog u istoriji, a četvrtog uzastopnog za Crnu Goru stigao je veliki trijumf. Istorijski!

Rukometaši su savladali Srbiju u Gracu u 2. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu rezultatom 22:21! “Crveni” - protiv Srbije “zeleni”, prvi put u istoriji svih naših reprezentacija - su došli do premijernog trijumfa na EP, gdje su do sada imali skor jedan remi - 15 poraza.

“Lavovi” selektora Zorana Roganovića će u ponedjeljak (18.15) igrati za prolaz u drugu rundu šampionata (opet se prave grupe), a direktan rival je Bjelorusija.

Reprezentacija koja je u 1. kolu odradila Srbiju (35:30), dok je danas deklasirana od Hrvatske (31:23). A utakmica je riješena u uzbudlnjivom finišu! Ali krenimo od starta…

Crna Gora je prvi put u vođstvo došla u šestom minutu (2:1), u devetom razlika je iznosila tri (4:1), a u 15. rekordnih četiri gola (7:3).

Protivnik se polako vraćao, a Srbija je u 27. minutu uspjela da izjednači, ali je poluvrijeme ipak pripalo našoj selekciji (11:10). Početak drugog dijela je bio dosta loš, ali je drugi dio bio dobar.

U 40. minutu Srbija je, sa tri uzastopna gola, povela 16:13. Sa tri pogotka Miloša Božovića crnogorska selekcija je izjednačila (16:16), a golovima Vladana Lipovine došla do prednosti.

Lipovina je bio strijelac i gola za vođstvo od 21:20 u 57, a sve dileme riješio je Mirko Radović minut i 50 sekundi prije kraja. Međutim, u samom finišu posebno se istakao golman Nebojša Simić koji je sjajnim intervencijama zaslužio ovacije naših navijača koji su bili glasni u Gracu.

Najefikasniji u taboru “lavova” je bio Nemanja Grbović sa pet golova, Božović je postigao gol manje, dok je Lipovina stao na tri.