Ostali sportovi

Ko smije da otpiše ranjene lavove?

Autor mondo.me

Okrnjena muška rukometna reprezentacija Crne Gore svoje peto Evropsko prvenstvo otvara večeras protiv Hrvatske (20.30), “kauboji” su favoriti, ali u Gracu se sanja prvi trijumf na EP

Izvor: MONDO

Tri države, šest gradova i 24 reprezentacije koje od večeras počinju da sanjaju. Vrijeme je za još jedan vreli januar, za najbolji rukomet, za 14. priču Evropskog prvenstva, koje će se ove zime igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

I peti put sa "lavovima", koji će šampionat kontinenta otvoriti večeras (20.30h) u Gracu protiv jedne od evropskih velesila Hrvatske.

Čini se sa nikad više samopouzdanja naši rukometaši su otputovali na veliko takmičenje, a to nisu poremetile ni povrede važnih igrača u rotaciji Zorana Roganovića. Miloš Vujović i Nebojša Simović neće igrati na EP, dok će meč sa Hrvatskom propustiti i Miloš Božović.

Evropsko prvenstvo je veoma bitno za sve nas, svi smo došli željni dokazivanja, međutim odlučili smo da Miloša odmorimo tokom prvog meča. Uradićemo sve, ali ne bih volio da rizikujem njegovo zdravlje i karijeru”, poručio je selektor Roganović.

U našoj ekspediciji svi se nadaju da će Božović biti spreman za preostala dva duela protiv Srbije i Bjelorusije, koji će možda biti i ključni za prolazak u glavnu rundu.

Zajedno sa stručnim štabom odlučili smo da prvu utakmicu žrtvujemo, kako bismo dobili na vremenu i oporavku”, istakao je Božović.

Slično razmišlja i naš desni bek i Božovićev sugrađanin Stefan Čavor.

Gledam na to kako je Hrvatska veliki favorit, a da su dva meča nakon toga bitniji za nas. Za te duele treba što bolje da se spremimo, probamo da osvojimo bodove i prođemo dalje”.

Grupa u Gracu biće jedna od jačih na šampionatu.

Hrvati su došli da se bore za medalju, a tu su još Srbi i Bjelorusi - sigurno teška grupa”, jasan je Čavor.

Ali mi smo došli da napravimo prvi korak i osvojimo prve bodove - i da na taj način promijenimo seriju, ne loših rezultata, već seriju utakmica koje nismo uspjeli da pobijedimo na EP”.

U svakom slučaju o prvom rivalu u Gracu ne treba mnogo trošiti riječi, bez obzira što ni u selekciji Lina Červara nije sve baš idealno.

Na svim pozicijama imaju odlične igrače i sigurno da će nam biti teško. Za nas je najbitnije da u odbrani budemo čvrsti, gdje smo dosta agresivni - možemo da igramo 6-0 i 5-1, a sve zavisi od našeg trenera što će pripremiti”, zaključio je Čavor.

Miloš Vujović neće igrati na EP, dok Miloš Božović (za sada) preskače 1. kolo. Povrede su bile jače od tandema "lavova" iz Tatabanje, iako su sve dali da na ovom šampionatu predvode svoju zemlju. Uostalom, dovoljno je reći da su obojica odložili operacije kako ne bi propustili EP.

Naše sudije Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević dijeliće pravdu i na ovom EP, a prvi meč koji će voditi biće između olimpijskog i svjetskog prvaka Danske i Islanda - u subotu (18.15h) u Malmeu.

Možda ce vas zanimati