Ostali sportovi

Hrvati ispali sa ATP kupa, Srbija protiv Kanade u četvrtfinalu

Izvor mondo.rs

"Vatreni" su mogli da budu protivnici srpskog tima, ali su na kraju takmičenje završili već u grupnoj fazi.

Srbija je još u ponedeljak znala da će u četvrtfinalu ATP kupa igrati protiv drugog najboljeg drugoplasiranog tima i poslednji dan takmičenja u grupnoj fazi otkrio je da će taj protivnik biti Kanada.

Severnoamerička selekcija je obezbedila mesto među osam najboljih posle poraza Hrvatske od Argentine.

Nekoliko selekcija je moglo da se nađe na putu Srbije ka polufinalu ATP kupa. Među njima su bile Belgija, Hrvatska, pa čak i Francuska i Južna Afrika, protivnici iz grupne faze, ali je na kraju Kanada zaslužila to mesto.

Kanađani su savladali Nemce posle preokreta. Denis Šapovalov je pobedom protiv Saše Zvereva 6:2, 6:2 anulirao pobedu Jana Lenarda Štrufa nad Ože Alijasimom, da bi potom kanadski dubl u dva seta upisao konačnu pobedu.

Njima je na ruku išao maksimalan poraz Hrvatske od Argentine.

Gvido Pelja i Dijego Švarcman su pobedili Marina Čilića i Borna Ćorića u dva singla po 2:0, dok je dubl bio odlučujući. Tada je postalo jasno da Hrvati ipak neće moći da igraju protiv Srbije u četvrtfinalu.

Da su Ivan Dodig i Nikola Mektić savladali Maksima Gonzaleza i Andresa Moltenija, Hrvatska bi bila najbolji drugoplasirani tim i igrali bi
protiv Španije.

Sada kada je grupna faza završena, evo svih "kostura" četvrtfinala:

Srbija - Kanada
Argentina - Rusija
Velika Britanija - Australija
Belgija - Španija

Već sada je poznato da će 10. januara Dušan Lajović igrati protiv Feliksa Ožea Alijasima, dok će Novak Đoković potom odmeriti snage protiv Denisa Šapovalova. Nakon toga će se igrati i dubl meč.