Ostali sportovi

I treći lav iz startne postave propušta EP?

Autor mondo.me

Miloš Božović sigurno ne igra protiv Hrvatske sjutra na otvaranju EP (20.30), a pod velikim znakom pitanja je za utakmice sa Srbijom i Bjelorusijom

Izvor: MONDO

Nebojša Simović i Miloš Vujović su zvanično u autu za Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a i treći starter iz tabora “lavova” bi mogao da propusti najveću rukometnu smotru na Starom kontinentu…

Novi igrač Zagreba Miloš Božović je povrijedio rame, sigurno neće igrati protiv Hrvatske na startu petog Evropskog prvenstva za Crnu Goru, a neizvjestan je i za naredna dva meča u grupi A koja se igra u Gracu - protiv Srbije i Bjelorusije.

Dvadesepetogodišnji igrač koji pokriva poziciju srednjeg i lijevog beka povrijedio se u prijateljskom meču protiv Slovenije koji je odigran 4. januara u Trbovlju.

Nakon što je propustio kontrolni duel protiv Sjeverne Makedonije koji je, takođe, bio u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, Božović je pokušao da se vrati u trenažni proces, ali se ispostavilo da je bol preveliki i da ne može da pomogne saigračima u prvom meču na predstojećem šampionatu protiv Hrvatske.

Medicinskom timu naše reprezentacije sada predstoji veliki posao kako bi jednog od najvažnijih igrača u napadu, osposobio za preostala dva duela u grupnoj fazi.

U stručnom štabu izražavaju zadovoljstvo zbog činjenice da je Božović ostao na pripremama uprkos povredi i da putuje u Grac, gdje će pokušati da pomogne saigračima ukoliko bude i najmanje mogućnosti za to.

Time se još jednom potvrđuje njegova profesionalnost i posvećenosti obavezama u dresu sa državnim grbom, ali i odlična atmosfera koja vlada u ekipi i pored brojnih problema.

Crna Gora sjutra otvara prvenstvo protiv Hrvatske (20.30), u subotu 11. januara igra protiv Srbije (18.15), dok na zatvaranju grupe A igra sa Bjelorusijom u ponedjeljak (18.15) 13. januara.

“Lavovi” sanjaju prvu pobjedu na Evropskim prvenstvima, a velika želja je i druga runda takmičenja za koju će biti neophodna dva trijumfa…