Ostali sportovi

Iz glavnog grada u Budimpeštu, otpao talentovani ljevak

Autor mondo.me

Vaterpolo reprezentacija je domaćin turnira u Podgorici, a na turniru kao i na Evropskom prvenstvu neće igrati talentovani Aleksa Ukropina

Izvor: MONDO/MN PRess

Praznični poklon za sve u glavnom gradu koji vole vaterpolo - "ajkule" će od danas do nedjelje na turniru u Podgorici imati generalnu provjeru za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Na zatvorenom bazenu Sportskog centra "Morača" rivali vaterpolistima Crne Gore biće Gruzija, Njemačka i Francuska - svi sa turnira učestvovaće na predstojećem šampionatu Starog kontinenta koji kreće 14. januara.

"Dobro smo radili, pogotovo na pripremama u Nikšiću i Herceg Novom sa selekcijom Francuske. Nadam se da ćemo nastaviti tim intenzitetom u Podgorici, da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo sa željenom formom otići u Budimpeštu", poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Selektor "ajkula" za ovaj turnir odlučio se za sljedećih 17 igrača - Dejana Lazovića, Slavena Kandića, Petra Tešanovića, Dragana Draškovića, Vladana Spaića, Đura Radovića, Uroša Čučkovića, Draška Brguljana, Bogdana Đurđića, Vlada Popadića, Aleksandra Ivovića, Marka Petkovića, Dušana Matkovića, Nikolu Murišića, Stefana Pješivca, Dimitrija Obradovića i Stefana Vidovića.

"Poslije ovog turnira imaćemo realnu sliku o tome koliko smo radili i dokle smo stigli, a nakon toga i nekoliko dana da ispravimo nedostatke", dodao je Gojković.

"Ajkule" turnir otvaraju danas (17.30) protiv Gruzije koju predvodi Kotoranin Damir Crepulja, sjutra ih očekuje duel sa Njemačkom, a u nedjelju i sa Francuskom koju trenira naš Nenad Vukanić. Za Gojkovića će posebno bitan biti okršaj sa Njemačkom, koja će Crnoj Gori biti rival i na Evropskom prvenstvu.

"Taj meč u Budimpešti biće izuzetno važan, možemo reći i ključan", nema dielmu Gojković.

"Sigurno ni oni, a ni mi u Podgorici nećemo biti na onom nivou za koji se spremamo za EP. Nadam se da ćemo više mi izvući iz tog meča".

Osim Njemačke, rivali "ajkulama" na Evropskom prvenstvu biće još Slovačka i Hrvatska.

A Crna Gora će na turniru u Podgorici, ali i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti igrati bez Alekse Ukropine. Jedan od većih talenata našeg vaterpola očigledno nije zadovoljio tokom priprema, pa je selektor Vladimir Gojković odlučio da ljevorukog vaterpolistu mađarskog OSC-a ne vodi u Budimpeštu.

RASPORED

Danas

17.30h Crna Gora - Gruzija

19.15h Njemačka - Francuska

Subota

17.30h Crna Gora - Njemačka

19.15h Francuska - Gruzija

Nedjelja

09.30h Gruzija - Njemačka

11.15h Crna Gora - Francuska