Ostali sportovi

San je samo jedan: Istorijski trijumf na EP

Autor mondo.me

Rukometaši Crne Gore će sa pripremama za šampionat Starog kontinenta početi u ponedjeljak, ali pojedini momci su već počeli sa radom u Podgorici

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Austriji, Norveškoj i Švedskoj je na programu od 10. do 26. januara, “lavovi” će igrati u Gracu sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom, a dvije najbolje selekcije iz grupe će se plasirati u narednu fazu šampionata.

I to je veliki san “crvenih”!

Naši rukometaši će na EP učestvovati četvrti put uzastopno, a peti u istoriji, a još se sanja premijerni trijumf, nakon što su prethodne generacije upisale 14 poraza i jedan remi. Z

bog toga selektor Zoran Roganović ništa ne prepušta slučaju - “lavovi” će se zvanično okupiti u ponedjeljak (23. decembar), ali su momci kojima je pauza u prvenstvu počela krenuli sa radom u Podgorici pod nadzorom sportskog direktora Draška Mrvaljevića.

“Želimo da ostvarimo istorijsku prvu pobjedu. To je naš san. Vidjećemo što će se desiti nakon toga. Hrvatska je favorit grupe, ali pokušaćemo da priredimo iznenađenje i da se borimo za dobar rezultat”, poručio je Roganović za zvanični sajt EHF-a, dodavši da je naš adut atmosfera…

“Nakon toga nas očekuje Srbija i bićemo mudriji nakon što odgledamo njihov meč protiv Bjelorusije. U posljednjem kolu očekuje nas Bjelorusija, što će biti najteži meč za nas, jer će vjerovatno odlučivati ko ide u narednu fazu”, jasan je naš selektor.

Na pripremama prije “pravih priprema” su se pojavili Božo Anđelić, Miloš, Branko i Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Jagoš Braunović, Marko Lasica, Slobodan Bulajić, Miloš Božović i Nebojša Simović.

A u ponedjeljak ekipi će se priključiti kapiten Vasko Ševaljević, Nemanja Grbović, Stevan Vujović, Branko Kankaraš, Mile Mijušković, Mirko Radović, Aleksandar Glendža i Risto Vujačić, dok će se posljednjih dana 2019. godine saigračima pridružiti trio iz Bundeslige Nebojša Simić, Vladan Lipovina i Stefan Čavor.

Tagovi