Ostali sportovi

Ko je najbolji sportista Crne Gore u 2019. godini? (ANKETA)

Autor mondo.me

Glasajte u našoj anketi ko je po vama najbolji sportista Crne Gore u godini na izmaku. Kandidati su sportisti predloženi od strane sportskih saveza COK-u ali i proslavljeni košarkaš Nikola Vučević.

Izvor: MONDO

U godini u kojoj je postao prvi košarkaš iz Crne Gore koji je zaigrao u NBA All star meču, Nikola Vučević nije bio ni u konkurenciji za izbor najboljeg crnogorskog sportiste!

Prva zvijezda Orlanda imao je ljetos i najbolji učinak u crnogorskoj reprezentaciji na prvom Mundobasketu na kojem je učestvovala (14,6 pts, 6,4 reb).

Ništa od navedenog, međutim, nije bilo dovoljno da bi ga neki od sportskih saveza kandidovao za prestižnu nagradu koju dodjeljuje Crnogorski olimpijski komitet.  

Najbolji sportista godine bira se, naime, na osnovu predloga nacionalnih sportskih saveza a ove godine baš nijedan nije  predložio po mnogima najboljeg crnogorskog košarkaša svih vremena i bez dileme najplaćenijeg sportistu iz Crne Gore ikada.


Kandidati u izboru COK-a bili su rukometašica Jovanka Radičević, gimnastičarka Jovana Marković, reprezentativac u džiu džici Stefan Vukotić, strijelac Miloš Božović, odbojkaš Miloš Ćulafić, karatista Mario Hodžić i džudistkinja Jovana Peković.

Najviše glasova posjetilaca sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnika nacionalnih saveza, članova Skupštine krovne sportske asocijacije dobio je karatista Hodžić koji je ove godine osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Svečano proglašenje najboljih sportista u tradicionalnom izboru COK-a biće održano u ponedjeljak u podne u vili Gorica.

U želji da provjerimo javno mnenje kada je riječ o izboru najboljeg sportiste Crne Gore upitali smo za mišljenje nekoliko naših sugrađana.



U skladu sa stavom većine anketiranih građana odlučili smo da u našoj anketi za izbor najboljeg sportistu Crne Gore uvrstimo sve sportiste koje su COK-u predložili sportski savezi ali i Nikolu Vučevića. Glasajte:

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt