Ostali sportovi

Dragović i Perunović ponovo najbolji

Izvor MINA

Atletičar Podgoričkog maratona, Miloš Dragović treći put uzastopno pobjednik je tradicionalne atletske trke Trofej Podgorice - memorijal Veliša Mugoša.

Izvor: MN Press

U konkurenciji atletičarki 14. put najbolja je bila Slađana Perunović iz AK Nikšić.

Dragović je u trci na 5.000 metara slavio ispred člana barskog Mornara, Dragoljuba Koprivice koji je deset puta slavio na Trci oslobođenja.

Atletičar podgoričke Sparte, Petar Drinčić završio je na trećem mjestu.

Perunović je u trci seniorki na četiri hiljade metara trijumfovala ispred Dijane Stanišić iz Sparte, dok je treća bila Andrea Saitaj iz pljevaljskog Rudara.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Vasilije Vučinić član Garača iz Danilovgrada, dok je u trci juniorki na hiljadu metara, kao i prošle godine pobijedila Amina Suljević iz Jedinstva.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je
Luka Tadić (Nikšić), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila Mare Jablan (Lovćen).

U trci učenika osnovnih škola pobijedili su Driton Markaj (OŠ Mahmut Lekić) i Mia Šuković (OŠ Oktoih), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Mirza Fetić (SSŠ Marko Radević) i Iva Peruničić (SSŠ Mirko Vešović).

U trci veterana od 40 do 50 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), Slavoljub Miladinović (Podgorica) bio je najbrži od 50 do 60, dok je Lazar Sekulić (Berane) slavio u konkurenciji takmičara preko 60 godina.

Najbrži rekreativci bili Vasilije Šćepanović (Podgorica) i Dejana Radović (Podgorica).

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Kadrija Bošković (Danilovgrad) i Goran Golubović (PJ Podgorica).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji osnovnih škola najbolja je bila Oktoih, dok je u konkurenciji srednjoškolaca, najbolja je bila SSŠ Ivan Uskloković.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 61. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 500 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu nezavisnosti.

Tagovi