Ostali sportovi

Karlsen, godinama najbolji u šahu, trenutno najbolji u fantaziju!

Izvor mondo.rs

Najbolji šahista na svetu beleži sjajne rezultate u fantaziju posvećenom Premijer ligi.

Fantazi Premijer lige je globalni fenomen, sitnica koja daje dodatnu draž praćenju mečeva u Engleskoj. Vaši puleni u ovom virtuelnom timu vam donose poene, a takmičite se protiv prijatelja i globalno, protiv svih ostalih učesnika.

Ume fantazi i da nervira, bili smo svedoci takvih situacija i kod nas u redakciji, ali i da popravi raspoloženje kada pogodite kapitena ili transfer. Koliko god da ste dobri, niste bolji od Magnusa Karlsena.

Ako vam je ovo ime poznato, to je zato što pratite sport. Karlsen je Norvežanin, šahista, ima 29 godina i poslednjih šest godina je najbolji na svetu. Da, svetski prvak u šahu se ''zanima'' fantazijem Premijer lige.

Poznato je od ranije da on obožava fudbal. Izvodio je neke finte fudbalskom loptom, nastupio i na nekim humanitarnim fudbalskim mečevima. Kada se fudbalu doda i taktiziranje, a tu je posebno dobar, dobijamo i odličnog fantazi igrača.

Prvi meč u 17. kolu Premijer lige odigrali su Liverpul i Barnli, a nakon njega je Karlsen imao razloga da promeni deo za biografiju na društvenim mrežama. Pohvalio se, u lajvu je najbolji na svetu!


Trenutno fantazi Premijer lige igra blizu 7.2 miliona ljudi, a Karlsen je zbog trojice igrača Liverpula izbio na čelo. Kapitenska traka oko ruke Moa Salaha, Aleksander-Arnold i Mane u postavi, a čak 38 osvojenih bodova!

Na početku ove runde Karlsen je bio četvrtoplasirani, ali je uspeo da nadmudri rivale. Videćemo da li je taktiku pripremio dovoljno dobro, odnosno da li će i kraj 17. kola Premijer lige dočekati na čelnoj poziciji.