Ostali sportovi

Frančeska Skjavone: Borila sam se sa rakom i pobijedila!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Italijanska teniserka objasnila je zbog čega je nije bilo sedam-osam meseci i poruča: "Sada sam ponovo u akciji".

Frančeska Skjavone obratila se javnosti ovog petka uveče i objasnila da je prethodnih sedam-osam meseci nije bilo jer se - borila sa rakom.

U videu objavljenom na Twitter profilu, šampionka Rolan Garosa iz 2010. godine otkrila je i da se posle kemoterapije dobro oseća i da je, što je najvažnije, pobedila u najvažnijoj borbi u životu.

"Sada sam ponovo u akciji", napisala je na kraju 39-godišnjakinja iz Milana, koja je sa koleginicama iz FED kup rereprezentacije Italije osvajala i ovo takmičenje.



"Dijagnostikovali su mi maligni tumor. Bila je to najteža borba koju sam vodila i najbolja stvar je da sam uspela da pobedim. Kad su mi to saopštili pre nekoliko dana, htela sam da eksplodiram od sreće. Spremna sam za projekte koje sam imala, ali nisam uspela da ih ostvarim", pričala je osvajačica osam WTA turnira i svojevremeno četvrta teniserka sveta.

Ona je 2010. u finalu Rolan Garosa savladala Samantu Stosur iz Australije rezultatom 6:4, 7:6 (7:2) i ušla u red gren slem šampionki na svojoj daleko najomiljenijoj podlozi (poređenja radi, na ostala tri "mejdžora" nikad nije prošla četvrtfinale).

Naredne godine, Skjavone je ponovo stigla do finala u Parizu, ali je izgubila od kineske takmičarke Li Na rezultatom 4:6, 6:7 (0:7).

Na istom mestu 2008. igrala je i finale dublova sa Kejsi Delakvom iz Australije, ali su ih nadigrale španske teniserke Anabel Medina BGarigez i Virhinija Ruano Paskval rezultatom 6:2, 5:7 i 4:6.

Tagovi