Ostali sportovi

Joka: Ponos, Milena: Vjerujem u OI, Marta: Eh, Španija

Autor mondo.me

Jovanka Radičević, Milena Raičević i debitant Marta Batinović su zadovoljne istorijskim petim mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu, ali…

Izvor: MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je ispisala istorijski rezultat na Svjetskom prvenstvu u Japanu!

“Lavice” su u Kumamotu osvojile peto mjesto savladavši Srbiju (28:26), obezbijedile su plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, a uz malo sreće se moglo i više.

Makar do polufinala…

Nismo željele da završimo turnir porazom. Pokazale smo ponovo kakav karakter imamo, iako smo umorne i iscrpljene, pa i jedva smo čekale da se završi. Ali, s druge strane, idemo kući ponosno i zadovoljno. Jedan gol nas je dijelio od polufinala, ali vjerujem da će nas bog nagraditi kada bude najpotrebnije - u kvalifikacijama ili baš u Tokiju. Mislim da svi u Crnoj Gori treba da budu ponosni na nas”, rekla je Jovanka Radičević.

Milena Raičević zna da neće biti lako u kvalifikacijama za Tokio.

Igraćemo protiv jakih timova, ali vjerujem da ćemo biti spremne i treći put se plasirati na Olimpijske igre”, kazala je Raičević.

Marta Batinović je debitovala za Crnu Goru, pokazala je kvalitet, ali je još boli ona utakmica sa “furijom” kada smo izgubili dobijen meč. To nas je na kraju koštalo polufinala.

Stalno razmišljam o toj utakmici sa Španijom i tom golu. Mogle smo da odemo daleko, ali i ovo je odličan rezultat. Svaki meč je bio napet, ponosna sam što sam tu”, kazala je Batinović, koja se takođe osvrnula na kvalifikacije za OI.

Čekaju nas kvalifikacije, sa još dvije evropske ekipe, ali mi znamo koji nam je cilj i koliko vrijedimo”.