Ostali sportovi

Kaća o turniru, povlačenju, OI, mladim lavicama…

Autor mondo.me

Katarina Bulatović je svojim iskustvom uticala na mlađe igračice, na kraju je zadovoljna osvojenim petim mjestom na SP, ali ostaje žal zbog tog polufinala

Izvor: MN Press

Rukometašice Crne Gore su osvajanjem petog mjesta na Svjetskog prvenstvu u Japanu ispisale najbolji rezultat na šampionatima planete - u meču za prestiž i derbiju pala je Srbija (28:26).

Katarina Bulatović je svojim iskustvom pomagala mlađim lavicama tokom cijelog takmičenja u zemlji izlazećeg sunca.

Osvojili smo sjajno peto mjesto, ali ostaje žal što znamo da smo mogli bolje - bukvalno gol sa Španijom nas je dijelio od polufinla. Ali to je sport, vjerujem da će nam se taj gol vratiti negdje u budućnosti”, poručila je Kaća.

A u budućnosti u crvenom dresu neće biti Katarine Bulatović. Naravno, igraće kvalifikacije za Olimpijske igre.

Krajem maja završavam klupsku karijeru, to sam odlučila. Čekamo nestrpljivo mart, vjerujem da možemo na OI, ali neće biti lako”.

A ako se plasiramo u Tokio…

Vjerujem da će odluka o povlačenju sačekati do kraja avgusta”, poručila je Katarina Bulatović, pa se nadovezala: Ostvarila bih san da još jednom odem na OI i karijeru završim na najljepši mogući način. Znamo snagu Olimpijskih igrara, koliko god puta da odete, svaki put se iznova oduševite kao da je prvi put. Biće pakleno da izborimo vizu, ali vjerujem da možemo. Voljela bih još jednom da obradujemo sebe i naciju i da se crnogorska zastava vijori u Tokiju”.

Izvor: MN Press

Primarni cilj na Svjetskom prvenstvu u Japanu je ostvaren – kvalifikacije za OI. Ali san o polufinalu je bio tako blizu, a na kraju nas je koštala ona utakmica sa Španijom.

Ova ekipa je to zaslužila, ali.. Došli smo da izborimo vizu za olimpijski turnir i u tome smo uspjeli. Zadovoljni smo, može i bolje, ali drago mi je da smo pokazali da sa svima možemo da se nosimo, što posebno raduje”, poručila je Katarina Bulatović, koja je pričala o mlađim igračicama.

Pokazale su da u budućnosti može da se dosta računa na njih, kroz, vjerovatno, još neke jače utakmice, doće i do više iskustva. Moram da pomenem Andreu Klikovac. Koliko se djevojka samo borila. Nakon svih ovih godina, igranja u odbrani, izborila se za napad, zaslužila je to i pokazala da reprezentacija može na nju da računa”.

Možda ce vas zanimati