Ostali sportovi

“Na pravom smo putu, idemo u Tokio”

Autor mondo.me

Rukometašice Crne Gore osvojile peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu, selektor Per Johanson zadovoljan urađenim

“Lavice” su sanjale medalju, ali na kraju su osvojile odlično peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu. A u meču za prestiž - Crna Gora je nakon pobjede nad Švedskom obezbijedila kvalifikacije za OI - naše rukometašice su savladale Srbiju 28:26 za najbolji plasman na prvenstvima svijeta.

“Crvene” su na prethodnom Mundijalu bile šest, a selektor Per Johanson je zadovoljan učinjenim.

Mislim da smo napravili i napredak u igri u odnosu na prošlo prvenstvo. Dobili smo dvije utakmice na startu, koje smo morali da dobijemo, zatim odigrali tri dramatična meča, a nismo imali sreće protiv Španije”, reko je Johanson, pa se nadovezao.

Na neki način smo poklonili pobjedu, ali su nas i sudije opljačkale, što je tužno. Protiv Rusije nismo imali šanse, a utakmice sa Švedskom i Srbijom, koje su bile odlučujuće, odigrali smo na sjajan način, i pored umora”.

Umor se osjetio protiv Srbije, ali su “lavice” uspjele da privedu Svjetsko prvenstvo na pravi način.

U tim trenucima imali smo karakter, disciplinu, ali i kvalitet, kada su svi umorni. Iskoristili smo igračice koje nisu igrale mnogo. Sanja Premović je imala odlične periode, Dijana Ujkić i Itana Grbić takođe... Mnogo sam srećan zbog njih. Sedam pobjeda i dva poraza, od kojih je jedan nesrećan, a jedan od Rusije - mislim da smo turnir odradili skoro na maksimumu, i da smo na pravom putu”, rekao je Johanson, koji se osvrnuo još jednom na obezbijeđene kvalifikacije za OI.

S kim god budemo igrali na kvalifikacionom turniru imamo šanse da prođemo na Olimpijske igre”.