Ostali sportovi

“Mučili smo se, ali i pokazali snagu i karakter”

Autor mondo.me

Rukometašice Crne Gore večeras poslije ponoći (03.30) igraju sa Srbijom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu, selektor Per Johanson je zadovoljan do sada urađenim

Osnovni cilj - plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre - je obezbijeđen. Veliki san o plasmanu u polufinale je ostao zarobljen na utakmici sa Španijom u prvoj fazi Svjetskog prvenstva, kada su “lavice” praktično dobijenu utakmicu izgubile.

Međutim, kompletan utisak je - zadovoljavajući. A rukometašice Crne Gore će u noći između četvrtka i petka (03.30) odigrati posljednji meč na prvenstvu - protiv Srbije za 5. mjesto.

Prije svega, zadovoljni smo što smo ispunili zadatak, ali moramo da poštujemo naš kvalitet i da na najbolji način završimo prvenstvo. Dosta smo se mučili, ali i pokazali snagu i karakter. Šteta, na meču sa Španijom smo opljačkani, Kabral Barbosa je napravila faul u napadu, nismo zaslužili poraz, već polufinale. Ali, na drugim mečevima imali smo i sreće, tako je u sportu”, realan je Johanson, koji je svjestan da je utakmica sa Srbijom uvijek veliki meč.

Postoji posebno rivalstvo i poseban odnos crnogorskih igračica prema utakmici sa Srbijom. Ja ih ne osjećam, ali želim pobjedu, koja bi donijela najbolji plasman Crne Gore na Svjetskim prvenstvima”, kazao je švedski stručnjak na klupi naše selekcije.

Crna Gora je u Japanu dokazala da i sa podmlađenom selekcijom može mnogo, a naredni veliki cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Počeli smo naš put prije dvije godine iz Bara, sada smo ga skratili. Znaćemo brzo sa kim ćemo da igramo na kvalifikacijama, ali sa kim god da igramo naše šanse su 50 odsto. Mislim da smo u dobroj situaciji”, rekao je Johanson.

Tagovi