Ostali sportovi

Medvedev o dopingu: Ovo je ANTIRUSKA HISTERIJA!

Izvor mondo.rs

Ruski premijer Dmitrij Medvedev oštro prokomentarisao odluku Svetske antidoping agencije (WADA) da suspenduje ruske sportiste na velikim takmičenjima. "Treba da se žalimo, ovo je antiruska histerija!", poručuje,

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rusija je u šoku nakon odluke Svetske antidoping agencije koja bi mogla da izazove velike poremećaje u sportu, pogotovo u kolektivnim sportovima.

Nadležni za sport u Rusiji već su najavili žalbu na odluku WADA, a rok za podnošenje žalbe je 21 dan. U slučaju da najavljena žalba (rok za ulaganje žalbe je 21 dan) ne bude usvojena, slučaj može da završi na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, čija je odluka obavezujuća.

Oglasio se i predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev:

"Činjenica da se ovakve odluke ponavljaju, a često su na udaru sportisti koji su već bili kažnjeni, na ovaj ili onaj način, da ne govorim o nekim drugim stvarima, pokazuje da je reč o nastavku antiruske histerije, koja je već hronična".

Dodao je da bi nadležne ruske institucije i organizacije trebalo da reaguju i ulože žalbu na ovu odluku.

Istovremeno, međutim, Medvedev je priznao da ruski sport boluje od problema dopinga.

"Ne tako davno, u jednom intervjuu, ukazao sam na očigledan problem koji postoji u našoj sportskoj zajednici koji se tiče dopinga i to ne možemo da sporimo", rekao je Medvedev, prenosi Tass.

Tagovi