Ostali sportovi

“Prvo OI, pa ćemo onda misliti o medaljama”

Autor mondo.me

Rukometašice Crne Gore u šestom meču na SP upisale peti trijumf, pao je Japan rezultatom 30:26, selektor Per Johanson je poslije utakmice bio zadovoljan

Izgledalo je da će da bude lako, ali “lavice” su nas očigledno navikle na dramu od početka Svjetskog prvenstva u Japanu.

Možda ce vas zanimati

Na startu glavne faze Mundijala, naše rukometašice su savladale domaćina sa 30:26, presudan faktor je bila Majda Mehmedović, a “crvene” su tako obezbijedile 4. mjesto u grupi 2.

To znači da su kvalifikacije za Olimpijske igre ostvarive.

Igrali smo dobro cijeli meč. Japan nas je izazvao, igrao je dobro, veoma sam zadovoljan igrom u napadu, jer smo stalno stvarali šanse za gol i nismo imali velikih padova, kao protiv Rumunije i pogotovo protiv Španije. Kvalitet koji smo pokazali u posljednjih sedam-osam minuta je veoma dobro imati u svom timu”, rekao je Per Johanson.

Do kraja glavne runde, lavice će igrati sa Rusijom i Švedskom - obje pobjede nas vode vjerovatno u polufinale, a samo jedna u kvalifikacije za OI. Međutim, još je rano za tačne kalkulacije.

Moramo da sačekamo neke rezultate. Duel sa Rusijom može da bude osmina finala, a sa Švedskom četvrtfinale ako to tako gledamo, ali je najvažnije da izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre. Tek onda ćemo razmišljati o medaljama”, poručio je Johanson.