Ostali sportovi

“Lavice” još u igri za polufinale, furiozan finiš protiv Japanki!

Autor mondo.me

Najbolje rukometašice Crne Gore pobjedom protiv domaćina započele su takmičenje u Glavnoj fazi Svjetskog prvenstva u Japanu!

Izvor: MONDO/Anto Baković

Veliki korak "lavica" ka plasmanu na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre a još trje nada da je moguć i plasman u polufinale: Crna Gora - Japan 30:26!

Nije bilo lako ali pitanje pobjednika nije dovođeno u finišu meča zahvaljujući, prije svega, golovima Majde Mehmedović u trenucima kada je protivnik zaprijetio preokretom!

Crna Gora je gotovo svo vrijeme bila u vođstvu ali je u 50. minutu domaćin serijom od tri gola stigao do izjednačenja (22:22) i na trenutak je činilo da je naša selekcija u najbitnijem periodu meča u kontraritmu.

Sa četiri gola tada nas je podigla Mehmedović, a vjerovatno prelomni bio je onaj iz 55. minuta kada je ukrala loptu i iz kontre donijela našoj selekciji 25:23.

Na nepuna tri minuta prije kraja razlika je podignuta na tri, a potom i na četiri gola pa je završnica bila lišena rezultatske dramatike.

Domaćin je imao vođstvo samo na startu meča (0:1), nakon kojeg je Jovanka Radičević dva puta pogodila za preokret. Do 10. Minuta razlika je podignuta na 6:2, a pet minuta kasnije imali smo i, ispostavilo se, rekordnih pet golova viška (9:4).

Do poluvremena je sačuvan višak od tri gola, pošto su Japanke kaznile nekoliko tehničkih grešaka naše ekipe. Drama je najavljena u 35. minutu kada je domaćin golom Fudžite priša na samo gol razlike (16:15).

Na izjednačenje se čekalo do 40. minuta kada su Japanke, nakon dugog perioda igre bez golova, preko Sasaki stigle do 16:16. Taj napad rivala odbijen je efektnim golovima Katrine Bulatović (18:16), da bi potom stigli do 22:19.

Japanke se, međutim nisi predavale i serijom 3-0 za par minuta stigle su do novog izjednačenja (22:22), imale potom i napad za preokret ali je sreća, preciznije Majda Mehmedović, bila na našoj strain…

Crna Gora – Japan 30:26 (14:11)

DVORANA: „Park dom”. GLEDALACA: 7.356. SUDIJE: Belhiri i Amidi (Alžir). SEDMERCI: Crna Gora 4 (3), Japan 6 (4). ISKLJUČENJA: Crna Gora 6, Japan 6 minuta.

CRNA GORA: Rajčić (sedam odbrana), Nenezić, Batinović (dvije odbrane i dva sedmerca), Radičević 8 (3), Jauković, Klikovac 1, Ujkić, Premović, Bulatović 2, Brnović 5, Mugoša, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović 4, Raičević 3, Grbić 1.

JAPAN: Mijakava, Kametani (14 odbrana i sedmerac), K. Sunami 1, J. Sunami 1, Šiota, Fudžita 7, Horikava, Kacuren 1, Tada 1, Tanabe 2, Akijama, Ohjama 2 (2), Sasaki 6 (2), Nagata 1, Kavata 2, Išitate 2.

Možda ce vas zanimati