Ostali sportovi

“Šta imamo da pričamo… Glupo i početnički”

Autor mondo.me

Jovanka Radičević i Marina Rajčić su bile razočarane nakon poraza od Španije na kraju prve faze Svjetskog prvenstva u Japanu

Izvor: MN Press

Poslije četiri pobjede na startu rukometnog Mundijala u Japanu - prvi poraz! Izuzetno težak u posljednjem meču prve faze.

“Lavice” su kontrolisale utakmicu protiv Španije, imale sve u svojim rukama, ali su zatim uslijedile crne minute, rival je to znalački iskoristio, pa su Jovanka Radičević i drugarice morale da se pomire sa neuspjehom.

Možda ce vas zanimati

Naše rukometašice u Glavnu fazu Svjetskog prvenstva tako prenose dva boda, a mogle su četiri.

“Kako smo pobjeđivale dvije prethodne utakmice, tako smo izgubile ovu, ali pravile smo početničke greške u napadu. Žao mi je, imale smo meč u našim rukama. Španija je bila dobra, mi bolje, ali ako vam deset puta ispadne lopta u napadu, šta imamo dalje da pričamo”, poručila je Jovanka.

Ni Marina Rajčić ne može da vjeruje šta se desilo sa ekipom od 43. do 58. minuta kada nije postignut nijedan gol.

“Glupo smo izgubile dobijenu utakmicu, ali nismo zaslužile - pravile smo mnogo tehničkih grešaka, to je odlučilo. Ipak, bitno je da smo prošle dalje, moramo da radimo na nekim stvarima, da ispravljamo greške i da ih smanjujemo...”, kazala je Rajčić.

Crna Gora će u drugoj fazi igrati sa Rusijom, Švedskom i Japanom, a iz grupe u kojoj smo još mi, Španija i bolji iz meča Rumunija – Mađarska u polufinale će se plasirati dvije selekcije.

“Vrijeme ne možemo da vratimo, ovu utakmicu smo zaboravile, fokus je na Japanu”, poručila je Marina, koja je odlučna da se ide od utakmice do utakmice, pa je meč sa domaćinom u nedjelju prioritet.

“Japan je atipičan, neugodan za nas, ali imamo vremena da se spremimo”, rekla je Raičević.